Instructies Voor Het Gebruik Van Een Aeropress Standaardrecept

U heeft zojuist een AeroPress gekocht. Nu is het tijd om geweldige espresso-achtige koffie te maken. maar welke methode moet je gebruiken? Er zijn veel manieren waarop u dit geweldige kleine koffiezetapparaat kunt gebruiken.

Dit is een geweldige plek voor beginners om te leren hoe ze een cup o’ Joe kunnen maken met behulp van de Aeropress-standaardmethode. Wij laten u precies zien hoe u de Aeropress gebruikt zoals deze bedoeld is.

Wat Heb Je Nodig

  • Heet water (net kokend): 175-96 C
  • Koffiebonen (idealiter een single origin)
  • Een braammolen (hand of elektrisch)
  • Timer
  • Een mok
  • Aeropress schep (of eetlepel)
  • Aeropress peddel of lepel
  • Filters voor Aeropress, papier of metaal

In een oogopslag

Aeropress Kan Op Meerdere Manieren Worden Gebruikt

Dit is de standaard Aeropress methode. We zullen ook de omgekeerde AeroPress-methode bespreken. Hoewel u uw AeroPress kunt gebruiken om er espresso of cold brew koffie mee te zetten, is de standaardmethode voor hete zwarte filterkoffie.

We zullen niet ingaan op de details van deze techniek. Hier is een korte samenvatting om u te helpen onze stapsgewijze instructies te begrijpen.

Open eerst uw AeroPress. Plaats vervolgens een filter in de dop. Schroef het op zijn plaats. Plaats vervolgens de cilindrische buis over uw mok en zet uw koffie. Het klinkt eenvoudig, nietwaar? Zelfs Leonardo Gonalves, de Braziliaanse AeroPress-kampioen van 2017, denkt van wel.

Iedereen kan de AeroPress gebruiken; het is een methode voor iedereen. De AeroPress is een geweldige manier om te genieten van koffie in een kopje.

Het is belangrijk op te merken dat de koffiebonen die je selecteert van invloed kunnen zijn op de smaak, sterkte en het aroma van je koffie. Om deze reden zijn hier de beste koffiebonen die we aanbevelen voor Aeropress. Laten we deze AeroPress-instructies nu in meer detail bekijken

1. Meet En Maal Koffie

Meet 16-17 gram koffiebonen af met je koffieweegschaal. Als je geen weegschaal bij de hand hebt, meet dan 2,5 eetlepels af, of een heel volle Aeropress-schep (een volle lepel is ongeveer 16 gram)

Maal je koffiebonen tot ze middelfijn zijn. Als je klaar bent met malen, moeten ze een consistentie hebben die lijkt op tafelzout.

Je moet streven naar medium-fijne gronden

Gebruik een Kruve koffiezeef om de grootste en kleinste deeltjes te verwijderen. Bewaar de rest.

2. Verwarm, Spoel En Bereid Je Aeropress Voor

Plaats het filter in de Aeropress-dop. Gebruik kokend water om het filter schoon te maken. Maak vervolgens de Aeropress nat.

Sla deze stap niet over als u papieren filters gebruikt. Door het filter te spoelen worden alle aanhoudende papiergeuren, smaken en stof verwijderd die de algehele kwaliteit van het brouwsel beïnvloeden en helpt het filter zich aan de dop te hechten.

Hiermee worden ook je Aeropress en koffiemok voorverwarmd, waardoor je gezette koffie langer op temperatuur blijft. Vergeet na het zetten niet het water af te tappen.

3. Warm Water

Kook het water tot het een temperatuur van 79 C tot 96 C bereikt. Je kunt in het midden beginnen en de temperatuur aanpassen op basis van hoe je brouwsel smaakt.

Als je geen thermometer hebt, verwarm dan het water tot het kookt en laat het ongeveer 30 seconden afkoelen. Dit zou het in de marge moeten krijgen (afhankelijk van je klimaat natuurlijk).

Het is belangrijk om goede koffie te hebben. Koffie bestaat immers voor 98% uit water.

PRO TIP: Carolina Ibarra Garay, de AeroPress-kampioen, beveelt aan dat uw water 85 C is.

4. Koffiedik

Zorg ervoor dat de zetkamer van de Aeropress stevig op je mok is geplaatst, ga je gang en voeg de koffie toe.

Schud de kamer om je koffiedik te egaliseren (wat kanalisering voorkomt). Maak je hete klaar en begin met gieten.

5. Voeg Water Toe

Uw hete water moet aan de kamer worden toegevoegd. Je wilt dat deze binnen 10 seconden is ingevuld. Om ervoor te zorgen dat uw grond gelijkmatig nat is, draait u de kamer.

Gebruik een weegschaal om water te meten. Streef naar 220 gram. Als je de cowboymethode gebruikt, voeg dan water toe tot of boven het getal 4 op de Aeropress-kamer.

5. Roer, Sluit Aan En Wacht

Roer de koffieslurry even snel door

Om de slurry te roeren, gebruikt u de schoepenroerder of, bij gebrek daaraan, een lepel. Pak nu de Aeropress-plunjer en steek deze onder een kleine hoek in de kamer. Zet hem recht en trek een beetje omhoog totdat er een vacuüm ontstaat. Zo voorkom je dat je koffie door het filter druppelt.

Steek de Aeropress-plunjer in de kamer, trek hem recht en trek hem iets naar buiten om een vacuümafdichting te creëren

Stel uw timer in en wacht een minuut.

Wacht nu 1 minuut

PRO TIP: Roer snel voor het beste resultaat. Het zou niet meer dan tien seconden moeten duren om water toe te voegen en te beginnen met storten.

6. Druk, Roer En Stel De Tijd In

Roer het geheel goed door. Plaats de zuiger weer in de kamer en begin te drukken. Probeer de zuiger in de loop van 1 minuut volledig naar beneden te duwen.

Streef naar een duik van 1 minuut

Je zou een goede hoeveelheid druk moeten voelen. Als de zuiger te snel valt, of je voelt geen druk, is je koffiedik mogelijk te grof. Als het echter echt moeilijk te persen is, is de maling te fijn. Wanneer uw koffie klaar is om te zetten, hoort u een sissend geluid . Dit geeft aan dat er niet genoeg water in de AeroPress zit om door te drukken.

7. Mix Naar Jouw Smaak

Voeg meer water toe als je voelt dat de beker uitgedroogd is. U moet zich ervan bewust zijn dat de AeroPress een behoorlijk sterk smakende kop Java produceert.

8. Opruimen

Draai de dop op uw AeroPress los en druk op de zuiger om het koffiedik en het filter los te laten. Hoe harder je duwt, hoe bevredigender het zal zijn. Als u nog een kopje zet, is uw Aeropress voorverwarmd en klaar voor gebruik.

De bevredigende Aeropress-opruiming!

Nu, voor meer tips over het brouwen van Aeropress, hier is een lijst met tips en nog wat bonustips van de meesters!

Veelgestelde Vragen

Hoeveel Cafeïne Bevat Aeropress-koffie?

Hoeveel cafeïne bevat Aeropresskoffie

AeroPress beweert dat AeroPress-koffie hetzelfde cafeïnegehalte heeft als koffie van vergelijkbare sterkte die met andere methoden is gemaakt. AeroPress-koffie wordt vaak beoordeeld met meer cafeïne dan andere soorten koffie. Dit komt omdat het minder bitter is.

Hoe Kan Ik De Aeropress-afdichting Reinigen?

Je reinigt de seal door af en toe de seal van de onderkant van de plunjer te verwijderen en af te wassen met warm water en afwasmiddel. Dit voorkomt dat koffieoliën zich ophopen in de afdichting. Om wat slijtage aan het schoonmaken toe te voegen, kunt u een papieren handdoek gebruiken.

Wat Maakt AeroPress Anders Dan De Franse Pers?

AeroPress is een andere pers dan de Franse omdat het ongeveer één en een kwart tot twee minuten duurt om te brouwen, terwijl de Franse ongeveer vijf minuten duurt. AeroPress zorgt voor meer controle over elk aspect van het brouwsel. Het vergemakkelijkt ook een diepere extractie waardoor meer koffie-oliën uw koffie kunnen bereiken. Dit resulteert in een rijkere smaak. Dit zijn enkele berichten die voor u interessant kunnen zijn:

Zijn Aeropress koffiefilters composteerbaar?

Aeropress koffiefilters zijn composteerbaar samen met het koffiedik, wat betekent dat de impact op het milieu wordt geminimaliseerd.