Beste Koffiebonen Ter Wereld En Een Onfeilbare Tip Om Te Kiezen

Als het gaat om het selecteren van goede koffiebonen, zijn er veel keuzes . Maar als u de verkeerde keuze maakt, is uw koffie gedoemd en uw geld verspild!

Wij zijn gepassioneerde koffieliefhebbers die problemen met thuisbarista-markten testen, opleiden en onderzoeken.

Als gemeenschap streven we ernaar om de verkeerde informatie in de thuisbrouwmarkt te vereenvoudigen, zodat u beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen over het kopen en brouwen van koffie van geweldige kwaliteit (zonder dat u hoeft te trainen als een professionele barista).

In de loop der jaren is een team van koffieliefhebbende contentmakers en professionals uit de industrie samengekomen met als enige bedoeling om het lawaai te doorbreken en de thuisbarista-markt voor te lichten over het brouwen van betere koffie zonder dure en tijdrovende professionele training te hoeven volgen.

Deze gids toont u de drie eenvoudige vragen die u moet stellen bij het selecteren van koffiebonen. Dit zal u helpen de beste koffiebonen te kiezen en uw koffie beter te laten smaken. Ziek onthult ook de veelvoorkomende fout bij het kiezen van bonen die de meeste koffieliefhebbers maken bij het online bestellen. Dit is een fout die ik al jaren maak.

Ten slotte heb ik een lijst samengesteld met enkele van de beste koffiebonen, zoals beoordeeld door koffie-experts en -kenners. Terwijl we de wereld rondreizen, zult u het antwoord vinden op de vraag: Wat zijn de beste koffiebonen?

Waar Koop Je De Beste Koffiebonen?

Mensen die om koffie geven, maken de beste koffie. Denk hier even over na: wie geeft er meer om koffie dan jij?

Lokale branders zijn de EERSTE om te antwoorden. Je krijgt een kwaliteitsproduct, vers geroosterd van iemand die er om geeft. Je eerste stap bij het kopen van geweldige koffie is om alle branders in de buurt te verkennen en hun koffie te proberen.

Een koffie van de maand-club is een geweldige manier om het beste van lokale branders te proeven zonder urenlang onderzoek te doen. Dit zijn onze favoriete koffie-abonnementen van dit moment.

Bean Box is een geweldige manier om enkele van de beste Noord-Amerikaanse koffiebranders te krijgen zonder je huis te verlaten.

Heb je geen toegang tot een geweldige lokale koffiebrander? Of heb je geen zin om een weekend door te brengen om er een te vinden? Het beste is om te bestellen bij een online koffiebrander. Wat belangrijk is, is dat u een bedrijf kiest dat duidelijk zegt dat ze alleen koffie branden NADAT het is besteld. Je wilt niet dat ze koffie maanden voor verzending branden. Dit is waarom we van Volcanica-koffie houden:

toegewijd aan de hoogste kwaliteit en we roosteren vers en verzenden de volgende werkdag nadat u uw bestelling heeft geplaatst

Dit is de grootste fout bij het online kopen van koffie. Er zijn een paar plaatsen waar je absoluut geen koffie moet kopen. Koop geen koffie op deze plaatsen:

  • Supermarkten verkopen vaak bonen van lage kwaliteit die maar kort houdbaar zijn. Whole Foods en andere speciaalzaken zijn de uitzondering.

Oké, laten we de lijst met niet kopen uit de weg ruimen. Laten we nu eens kijken naar enkele eenvoudige vragen die u kunt stellen om uw beslissing gemakkelijker te maken.

Een Onfeilbare Methode Om Goede Koffie Met Hele Bonen Te Kiezen

Een Onfeilbare Methode Om Goede Koffie Met Hele Bonen Te Kiezen Kun je de kwaliteit van deze bonen zien door er simpelweg naar te kijken?

Oké, dus je weet waar je geweldige koffie kunt kopen; nu is het tijd om te leren kiezen tussen de opties. Eerder zei ik al dat er duizenden opties online waren bij het kiezen van de beste koffiebonen.

Welk Type Koffiezetapparaat/brouwer Gebruik Je?

Dit is een eenvoudig, maar over het hoofd gezien feit over het kiezen van koffiebonen. Welke koffiezetmethode ga je gebruiken? Dit heeft een enorme impact op de bonen die je kunt kiezen.

U moet vertrouwd raken met uw favoriete koffiezetstijl en leren welke bonen het beste bij u passen. Dit zijn enkele suggesties:

  • Gebruik een french presse om te brouwen. Zoek naar iets medium tot donker gebrand voor een krachtig brouwsel. Hier is een lijst met de beste koffiebonen voor French Press.
  • Er raast een aantal koude koffie te zetten ? licht gebrande bonen met een hogere zuurgraad, bonen van één oorsprong, zijn hier goud waard. Hier is een geweldig artikel over de beste koffie voor cold brew.
  • U moet de beste bonen voor uw espressomachine kiezen . Sommige bonen, zoals Italiaanse koffie, kunnen geweldig smaken, terwijl andere vreselijk smaken. Dit zijn de beste espressobonen.
  • Over koffieliefhebber schenken? Aangezien je geen melk toevoegt, moet je op zoek naar een mooie, exotische single origin-boon met smaaktonen die je opwinden. Dit is een geweldige plek om te beginnen.
  • Ben je een Aeropress-fan? We hebben een lijst samengesteld met de beste Aeropress-koffies.
  • Ben je dol op het gemak van K-cup koffiezetapparaten ? Hier hebben we de best smakende K-cup-smaken vermeld.

Welke Smaken Zoek Je?

De tweede vraag die je moet stellen ligt voor de hand: wat wil je . Sommige koffieliefhebbers zoeken wijnachtige, bloemige filterkoffiesmaakprofielen, terwijl anderen een volle, aardse en sterke koffie willen die smaakt naar koffie waar ze melk aan kunnen toevoegen.

Voor bepaalde smaken zijn specifieke soorten koffiebonen nodig. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

  • Als u op zoek bent naar wijnachtige, bloemige exotische smaken die vaak worden geassocieerd met overgoten koffie, zijn koffiebonen van één oorsprong misschien een goede keuze (en voeg geen melk toe!)
  • Donker gebrande koffie is de beste keuze als u op zoek bent naar iets rijks met een geweldige smaak. Hier is een lijst met de beste donker gebrande koffiebonen (melk toevoegen is prima)
  • Ben je op zoek naar gekke smaken ? Deze gearomatiseerde koffie is geweldig voor degenen die niet graag Starbucks-koffie drinken.

Als je wilt weten waarom koffie zuur smaakt, bekijk dan onze leuke video:

Uw Unieke Omstandigheid Kan Uw Keuze Beïnvloeden

Als je bepaalde gewoontes hebt om koffie te drinken, of andere verlangens, dan is de derde en laatste vraag iets voor jou. Deze links helpen u op ideeën te komen.

  • Ben je gevoelig voor cafeïne? Hier is een lijst van de beste cafeïnevrije koffiesoorten (laag in cafeïne maar hoog in smaak).
  • Extra cafeïne nodig? Er zijn super hoge cafeïnehoudende koffiebonen die het overwegen waard zijn, maar wees voorzichtig. Dit zijn ’s werelds sterkste koffiemerken.
  • Op zoek naar koffie die je maag niet belast? We raden je aan deze gids te raadplegen: de beste koffiemerken met een laag zuurgehalte.
  • Snel iets nodig? Je hebt vast wel eens oploskoffie geprobeerd. We raden oploskoffie af, maar er zijn enkele merken waar we op letten. Dit zijn de beste instantkoffies om te overwegen.
  • Interesse in biohacking? hier is een lijst met interessante Nootropic-koffies (slimme koffie) die nauwlettend in de gaten werden gehouden.
  • Wil je die cafeïne-fix maar wil je ook ontspannen? Deze CBD-koffies werken.

Bekijk onze videoreview van enkele nootropische espresso’s

De Beste Koffiebonen Ter Wereld

1. Koa Coffee Hawaiiaanse Kona-koffiebonen In Hawaï

1 Koa Coffee Hawaiiaanse Konakoffiebonen in Hawaï

Wat te verwachten:

  • Merk:Kona Coffee

  • Bonen:Arabica
  • Oorsprong:Hawaï, VS
  • Type:Enkele oorsprong, medium gebraden
  • Proefnotities:Zoete kruiden en bloemen, met ondertonen van noten
  • Aroma: Mild, glad met levendige zuren
  • De volgende zijn aanbevolen brouwstijlen:

Kona is het grootste Hawaiiaanse eiland en is het beste voor het verbouwen van hoogwaardige koffie. De beste koffie van Amerika, gestemd door Forbes. De hellingen van het Big Island zijn ideaal voor koffieteelt omdat ze het perfecte microklimaat hebben en de juiste mix van zon en regen.

Kona is slechts een groeiende regio op Hawaï; er zijn andere bonen verkrijgbaar bij de Hawaiiaanse eilandketen. Hier is een gedetailleerd overzicht van Hawaiiaanse koffie, maar als je Kona wilt proberen, zijn hier de beste Kona-koffiemerken.

Om hoogwaardige Kona-koffie te bemachtigen, moet u een premie betalen. Deze koffie is beperkt verkrijgbaar en zeer gewild. Het wordt ook verbouwd in de Verenigde Staten, waar de boeren meer betaald krijgen dan in traditionele koffieproducerende landen.

Zolang je de echte Kona-koffie krijgt, is een hoogwaardige Kona-koffie de moeite waard. Vermijd Kona-melanges, slechts 10% van de blend kan echte Kona zijn. Extra Fancy (het hoogste cijfer) is altijd aan te raden. Deze koffie is medium-bodied, laag in zuurgraad en heeft een rijke, zachte smaak. Het zal een geweldige aanvulling zijn op uw automatische infuus- of overgietroutine. Koa-koffie biedt medium gebrand of donker gebrand, afhankelijk van hoe je aan het brouwen bent.

2. Biologische Medium Gebrande Koffie Van LifeBoost Coffee

Wat te verwachten:

  • Merk: Lifeboost Coffee

  • Bonen:Arabica
  • Herkomst: Nicaragua
  • Type:Enkele oorsprong, medium gebraden
  • Proefnotities: Rijk, vol, aards.
  • Aroma: tonen van karamel en houtachtig.
  • De volgende worden aanbevolen zetstijlen voor espresso: French press, pour-over en espresso

Lifeboost-koffie is een goede keuze als je op zoek bent naar een allround koffie die goed smaakt, maar ook geeft om de gezondheidseffecten van koffie.

De missie en visie achter het bedrijf draait om het leveren van gezonde, biologische koffie die de boeren, de drinkers en het milieu ten goede komt. en het smaakt ook nog eens geweldig! We hebben onlangs een aantal tassen getest.

Er zijn veel soorten koffie verkrijgbaar, maar de biologische medium branding zou je eerste keuze moeten zijn. Het heeft een indrukwekkend aantal certificeringsclaims (USDA-gecertificeerd biologisch, in de schaduw gekweekt, met bronwater gewassen en door derden getest op mycotoxinen) en smaakt heerlijk wanneer het wordt gebrouwen met de meeste brouwstijlen.

3. Blue Mountain Coffee Uit Jamaica

Wat te verwachten:

  • Merk: Volcanica Coffee

  • Bonen:Arabica
  • Herkomst: Jamaica
  • Type:Enkele oorsprong, medium gebraden
  • Opmerkingen over de smaak: Zoete kruiden, bloemig, met boventonen die doen denken aan noten
  • Aroma: Mild, zacht en rijk aan levendige zuren
  • Aanbevolen brouwstijlen:Drip, French Press (zwart)

Jamaica produceert elk jaar heel weinig koffie. De koffie die hier groeit staat op extreem hoge hoogte.

De productie is extreem beperkt en ongeveer 80% van de oogst gaat elk jaar naar Japan. Deze bonen vergen veel arbeid om te oogsten, omdat ze uit de bergen moeten worden geplukt. Vanwege de hoge ligging en de koele temperaturen hebben deze bonen bijna 10 maanden nodig om te oogsten, wat aanzienlijk langer is dan in andere koffieregio’s.

Dit resulteert in een kopje uitgebalanceerde koffie met een gemiddelde zuurgraad, een volle body en een lichtzoete smaak. Blue Mountain-koffie is het beste brouwsel.

Deze bonen van hoge kwaliteit zullen u veel schelen. Is het de moeite waard? Iedereen die Blue Mountain Coffee heeft geproefd zal zeggen: F-ja. Maar net als Kona is Blue Mountain een van die koffiesoorten die verstandig moet worden gekocht. We hebben hier een gids samengesteld over het kiezen van blauwe bergkoffie.

Veel koffiemerken zullen je laten geloven dat hun koffie Jamaicaanse Blue Mountain is. Vermijd melanges en Jamaicaanse koffie met een prijs van minder dan /lb. Slechts een kleine hoeveelheid Jamaicaanse Blue Mountain Blend koffie mag Jamaican Blue Mountain Blend genoemd worden.

Het profiel van deze koffie zorgt voor een uitstekende dripkoffie, of het nu gaat om overgieten of automatisch. Enjoy it black, een van de meest gewaardeerde koffiesoorten ter wereld.

4. Volcanica Coffee Keniaanse AA-koffiebonen

Wat te verwachten:

  • Merk: Volcanica Coffee

  • Bonen:Arabica
  • Oorsprong:Kenia
  • Type:Enkele oorsprong, licht gebraden
  • Proefnotities:Zoete fruittonen, een wijnachtige zuurgraad en een stroperige body
  • Aroma: Fris en bloemig
  • Aanbevolen brouwstijlen: Overgieten, druppelmachine

Kenia koffiebonen behoren tot de beste ter wereld. De moeite die boeren doen om deze bonen schoon te maken en te verwerken is ongeëvenaard.

Een van de grootste bijdragen aan de kwaliteit van Keniaanse koffie is misschien wel het feit dat de boeren worden beloond voor betere koffie. De overheid houdt een veiling waarop alle koffie in Kenia wordt verkocht. Koffie van hogere kwaliteit verkoopt tegen een hogere prijs. Dit geeft boeren een stimulans om betere koffie te verbouwen.

AA is de grootste boon. AB is de volgende. In Kenia geldt: hoe groter hoe beter. Zoek altijd naar AA. Deze koffies worden gekenmerkt door zoete fruittonen, een wijnachtige zuurgraad en een stroperige body. Door de verwerking behoren deze koffies tot de schoonste ter wereld.

U zult in onze gids voor Keniaanse koffie ontdekken dat ze uitstekend geschikt zijn voor drip-koffie, ofwel overgiet ofwel geautomatiseerd. De medium-volle body en heldere fruittonen laten je bij elk kopje glimlachen.

5. Peaberry Bonen Uit Tanzania

Wat te verwachten:

  • Merk: Volcanica Coffee

  • Bonen: Arabica Peaberry
  • Oorsprong:Tanzania
  • Type:Enkele oorsprong, medium gebraden
  • Proefnotities: Een helderdere zuurgraad, medium body en tonen van bruine suiker en subtiele fruitigheid
  • Aroma: zoet en complex met bloemige noten van kokosnoot, ananas en citrus.
  • De beste brouwstijl is Pour Over of Drip.

Een Peaberry-koffie is een enkele, ronde koffieboon in de koffiebes. Een normale koffiekers houdt 2 bonen naast elkaar, elk met een platte kant. De peaberry is alleen in de kers en anders gevormd.

Door de ronde vorm en het feit dat deze bonen dichter zijn dan de meeste koffiebonen, branden ze gelijkmatiger. Peaberry is een klein percentage van de beste koffiebonen van een bepaald gewas. Om een groot aantal peaberrybonen te verkrijgen, is het noodzakelijk deze met de hand te sorteren. Dit voegt arbeid toe aan de kosten.

Peaberry is verkrijgbaar in veel regio’s, maar Peaberry-bonen uit Tanzania zijn populair omdat ze een helderdere zuurgraad, medium body en tonen van bruine suiker en subtiele fruitigheid hebben. Deze koffie is zowel geschikt voor handmatige als automatische schenking.

6. Sumatra Mandheling Bonen Uit Indonesië

Wat te verwachten:

  • Merk: Volcanica Coffee

  • Bonen:Arabica
  • Herkomst:Sumatra, Indonesië
  • Type:Enkele oorsprong, donker gebraden
  • Opmerkingen over de smaak: Een lagere zuurgraad en een zoete, zijdeachtige body
  • Aroma: aards, bemost, funky
  • Aanbevolen zetstijl (bijv. mokapot en espresso zetten)

Deze koffie is vernoemd naar de Mandheling-mensen die de koffie ooit verbouwden in het noorden van Sumatra. Koffiesoorten uit dit gebied hebben doorgaans een lagere zuurgraad met een zoete, zachte body. Koffie uit dit gebied kan een verscheidenheid aan smaken hebben, van tabak en cacao tot meer aards en kruidachtig. Veel mensen kiezen ervoor om Sumatra-koffie donker te branden om de zoetheid en de bijna pittige smaak te versterken. Deze smaken zijn beschikbaar in onze gids voor donkergebrande koffiebonen.

Koffiesoorten uit Sumatra als geheel worden meestal verwerkt met een hybride methode, vergelijkbaar met nat pellen. Deze verwerkingsmethode is misschien wel de grootste factor in het resultaat van de koffie. Deze bonen zijn geweldig voor je Moka-pot.

Sumatra Mandheling koffiebonen zijn een controversiële keuze in koffie. Koffiedrinkers houden of haten Sumatra Mandheling-bonen. En jij?

Deze koffie is geweldig voor het zetten van een Franse pers of het brouwen onder druk vanwege zijn hoge body en lage zuurgraad.

7. Indonesische Sulawesi Toraja-koffiebonen

Wat te verwachten:

  • Merk: Volcanica Coffee

  • Bonen:Arabica
  • Herkomst:Sulawesi, Indonesië
  • Type:Single origine, miedum gebraden
  • Proefnotities:Zeer zoet en complex, met een lage zuurgraad, volle body en wat aardse en kruidige tonen
  • Aroma: Pittig, aards, muf houtachtig
  • Aanbevolen brouwstijl: Franse pers en espresso

Sulawesi is een Indonesisch eiland gelegen ten oosten van Borneo. Toraja verwijst naar de groep mensen die koffie verbouwt en oogst in de noordelijke hooglanden.

Koffie is een familiebedrijf op dit eiland. Koffie is een familiebedrijf. Het kan een bron van inkomsten zijn voor het huishouden, maar het heeft niet altijd prioriteit. Daarom is de koffie-infrastructuur niet erg sterk. Dit kan de reden zijn dat deze bonen niet veel voorkomen.

De familie verwerkt de koffiebonen voordat ze worden verkocht aan tussenhandelaren op lokale markten. Deze tussenpersonen gaan vervolgens naar de grotere verwerkingsmolens waar de bonen volledig worden gedroogd en het werk klaar is.

De beste koffies uit Sulawesi zullen erg zoet en complex zijn, met een lage zuurgraad, een volle body en wat aardse en kruidige tonen. Deze koffie is medium-donker gebrand en benadrukt de zoetheid en volheid van de koffie.

De perfecte keuze voor mensen die niet van bitterheid houden. Na de eerste slok lijkt de bittere smaak van koffie te verdwijnen en blijft een aangenaam gevoel op de tong achter.

Deze koffie is uniek en kan in een Franse pers worden gezet of rechtstreeks uit het kopje gedronken worden.

8. Midden-Amerikaanse Geisha-koffiebonen

Wat te verwachten:

  • Merk: Volcanica Coffee

  • Bonen:Arabica
  • Herkomst: Costa Rica
  • Type:Enkele oorsprong, medium gebraden
  • Proefnotities:Natuurlijke thee-achtige body, sprankelende smaken zoals citrus, mango, perzik en jasmijn
  • Aroma: Bloemige en citroenachtige tonen
  • Aanbevolen brouwstijl: overgieten en filteren

Geisha-koffiebonen behoren tot de meest zeldzame ter wereld.

Hoewel ze in theorie overal kunnen groeien, hebben ze een speciale reputatie als ze worden gekweekt in Panama en Costa Rica. De meest bekende boerderij is Hacienda La Esmeralda. Geishabonen werden voor het eerst ontdekt in Ethiopië in de buurt van Geisha. Deze boonsoort bereikte pas na 4.978 cm Panama.

Wat maakt de Geisha boon uniek? Het heeft een natuurlijke theeachtige body met een heleboel heldere, heldere, sprankelende smaken zoals citrus, mango, perzik en jasmijn. Je kunt ook wat bergamot- of vanilletonen oppikken.

Deze koffie is om verschillende redenen moeilijk te vinden. Er zijn maar weinig cafés die het serveren omdat het een extreem dure koffie is en het het beste wordt geserveerd als filterkoffie. Cafés serveren voornamelijk dranken op basis van melk, dus het is voor velen niet logisch om een koffie te serveren die alleen zwart kan worden gedronken. Je hebt waarschijnlijk nog nooit zo’n koffie gehad. Het is echt uniek. Als je van lichtere, helderdere koffie houdt, moet je dit eens proberen.

De zachte smaak zit in de Monsooned Malabar-bonen uit India die hun naam hebben gekregen vanwege de manier waarop de wind ze tijdens het moessonseizoen verspreidt. Als je in vochtige gebieden woont, raden we je aan ze te proberen als ze een rijke smaak hebben.

Probeer deze te brouwen in een Franse pers, Moka-pot of espressomachine van welk type dan ook.

9. Yirgacheffe-bonen, Ethiopië

Wat te verwachten

  • Merk: Volcanica Coffee

  • Bonen: Arabica
  • Oorsprong:Ethiopië
  • Type: Single origin, light roast
  • Proefnotities:lichte body, met complexe fruit- en bloemige tonen
  • Aroma: aards met ondertonen van aardbei en kaneel
  • De beste brouwstijl is Pour Over of Drip.

Yirgacheffe wordt door de wereldwijde koffiegemeenschap als heilig bestempeld .

Ethiopië zelf wordt beschouwd als de geboorteplaats van koffie en bonen uit Yirgacheffe zijn de trots en vreugde. Sidama, een regio van Ethiopië, bevat de microregio Yirgacheffe. Binnen Yirgacheffe zijn echter nog kleinere regio’s: Adado, Aricha, Kochere, Konga en meer.

Ethiopische koffie wordt meestal nat verwerkt en produceert een koffie die licht van lichaam is, bijna thee-achtig, met complexe fruit- en bloemige tonen. Deze regio is waarschijnlijk te vinden in gespecialiseerde coffeeshops. Het is gemakkelijk in te zien waarom deze koffiesoorten bekend staan als de toegangspoort tot geweldige koffie.

Deze koffies kunnen worden gezet in een automatische druppelaar of overgietmachine als ze licht gebrand zijn. Ze zorgen ook voor een verfrissende ijskoffie of een koud brouwsel. Probeer een medium branding of iets donkerder voor een smakelijke espresso.

Door de sterke marketing is Death Wish Coffee waarschijnlijk een van de sterkste koffiesoorten waar je ooit van hebt gehoord. Simpel gezegd; dit zijn USDA-gecertificeerde duurzame, biologische, zuurarme en (zeer) cafeïnehoudende koffiebonen. Als je een enorme energiehit nodig hebt, maar geen kwaliteit wilt opofferen, dan zijn deze voor jou. Hier is een volledige lijst van ’s werelds sterkste koffie. Dit zijn misschien niet per se de beste koffiebonen, maar ze zijn op hun eigen manier uniek.

Een Spoedcursus Koffiebonenterminologie

Dit is een snel overzicht van 2 minuten van de terminologie van koffiebonen die u zal helpen zelfverzekerde keuzes te maken.

Soms kunnen koffietassen worden bedekt met woorden die voor jou niets betekenen. Laten we proberen enkele van deze woorden te ontcijferen.

Arabica Vs Robusta

Laten we een paar seconden praten over soorten koffiebonen, zodat u weet waar u moet beginnen. Robustabonen zijn qua smaak en kwaliteit veel beter dan Arabicabonen. Vaak gekweekt op grotere hoogte; waardoor de bonen meer tijd krijgen om hun gunst te ontwikkelen. Robustabonen bevatten meer cafeïne dan Arabica. Ze zijn ook veel ziekteresistenter en produceren een hogere opbrengst. Daarom kweken boeren nog steeds graag Robusta, ook al verkopen ze voor een veel lagere prijs.

Robusta-koffie wordt gebruikt door bedrijven die oploskoffie of andere melanges van lage kwaliteit maken voor supermarkten. Als je een fan bent van geweldige koffie, is het onwaarschijnlijk dat Robusta-koffie wordt geadverteerd door branders.

Zuurgraad Versus Bitterheid

Hoewel koffie van nature zuur is, is dit geen probleem . De zuurgraad is goed omdat het koffie zijn natuurlijke smaak geeft. Verschillende bonen bevatten verschillende niveaus van zuurgraad en sommige mensen kunnen er gevoelig voor zijn. Hoewel zuurgraad in koffie meer te maken heeft met smaak dan met pH, beweren veel mensen dat zuurgraad spijsverteringsproblemen kan veroorzaken.

  • Afrikaanse koffiesoorten staan bekend om hun hogere zuurgraad en bloemige tonen.
  • Sumatra en Braziliaanse koffie hebben meestal een lagere zuurgraad, cacao en nootachtige smaken.

De zuurgraad wordt sterk beïnvloed door de groeiende hoogte. Koffiesoorten die op lagere hoogten worden geteeld, hebben over het algemeen een lagere zuurgraad.

Bitterheid is het resultaat van het brouwen. Overdreven bittere koffie IS slecht . Als je te veel uit de gemalen koffie haalt, krijg je een harde, bittere afdronk. Dit gebeurt wanneer de maalgraad van uw koffie te klein is of als uw koffiedik te lang wordt gezet. De deeltjes zijn kleiner, zodat het water meer van de koffie kan raken en er uiteindelijk meer van kan onttrekken.

Kortom, bitterheid kun je voorkomen door op de juiste manier koffie te zetten. De zuurgraad van koffie is natuurlijk en kan niet gemakkelijk worden vermeden. U kunt de zuurgraad verminderen door donker gebrande koffiebonen of zuurarme koffiebonen te gebruiken.

Single Origin Vs Blends?

Veel koffiebedrijven bieden zowel single-originkoffie als melanges aan.

Single-origin betekent simpelweg niet-gemengd. Het is een koffie uit een specifieke regio, zoals een Ethiopische Yirgacheffe. Een blend betekent dus verschillende bonen, gemengd in één pakket. Duhhh.

Blends versus single origin: wanneer is het gepast om ze te gebruiken? Volgens een deskundige koffiebrander:

Blends voor melk, Single origins voor zwart

Wij zijn het eens. Het zou verschrikkelijk zijn om een single origin Ethiopische filterkoffie te verpesten door melk toe te voegen. doe het niet!

Blends zijn ontworpen om een balans te produceren in termen van smaak, body en zuurgraad. Een koffiebrander kan een koffie met een volle body mengen met een andere koffie met zeer heldere smaaktonen om het beste van beide koffiesoorten in één kopje te krijgen.

Dit is wat er gebeurt als een koffiebrander weet wat hij/zij doet.

MAAR Als de brander onervaren is, kunnen ze zich vermengen om slecht geroosterde bonen tussen normale bonen te verbergen. TLDR = Blijf bij branders die een goede reputatie hebben. Vermijd bedrijven die om de verkeerde redenen mengen. Sweet Marias suggereert dat dit een gebruikelijke manier is om de winst te vergroten.

Een van de redenen waarom koffie in de commerciële wereld wordt gemengd, kan het gebruik van koffie van lagere kwaliteit in de melange zijn

Deze praktijk is gebruikelijk in de industrie die dure koffiebonen verkoopt. Hoe groter de winstmarges, hoe duurder de bonen. Zucht.

Single origins zijn geweldig als je de voorkeur geeft aan zwarte koffie. Espresso zetten doe je het beste met melanges.

Wat Is Het Belang Van De Braaddatum?

Je weet dat vers gebrande koffie beter is. Weet u wat de beste tijd is om uw koffie te consumeren nadat deze is gebrand? Er is veel discussie over dit onderwerp, maar een veilig bereik is tussen de 8-20 dagen, aangezien geroosterd het beste is.

De beste koffiebranders hebben een gebrande datum voor hun koffie, die je laat weten hoe lang het geleden is dat het gebrand is.

De meeste koffie-experts zijn het erover eens dat koffie van hele bonen tussen een week en een maand na het branden zijn versheid behoudt .

Om optimaal te profiteren van de korte tijd dat uw koffie het verst is:

  • Koop alleen wat u weet dat u binnen een paar weken kunt gebruiken
  • Brouw binnen 30 minuten na het malen.
  • Bewaar je hele bonen op een koele, droge plaats (een goede bewaardoos)

Ja, je koffie is misschien te vers. Dit komt omdat C02 (kooldioxide), het brouwproces nadelig kan beïnvloeden.

Fairtrade Koffie

Fair Trade-koffie is geteeld en geproduceerd volgens gecertificeerde normen, die vervolgens worden gehandhaafd in het netwerk van producenten, organisaties, consumenten en bedrijven. Deze normen zorgen voor een duurzaam inkomen voor de boeren en arbeiders die koffie verbouwen en oogsten, zowel op individueel als op gemeenschapsniveau. Ze verminderen ook de negatieve impact op het milieu waar koffie wordt verbouwd.

Door betere handelsvoorwaarden te bieden aan koffieboeren, van wie velen in arme en gemarginaliseerde delen van de wereld wonen, kunnen boeren en hun steden, dorpen en steden betere levensomstandigheden krijgen.

USDA Biologisch

Biologische koffie wordt verbouwd zonder pesticiden. Biologische koffie wordt verbouwd zonder pesticiden. Maar zo eenvoudig is het niet. Er zijn specifieke eisen aan het verwerken en verpakken van koffie om aan de biologische normen te voldoen. En de vereisten verschillen tussen landen die koffie (of andere producten als biologisch) certificeren.

De biologische certificering door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) is representatief voor het soort normen en kwalificaties die biologische koffie vertegenwoordigen. Deze omvatten het gebruik van natuurlijke mest in plaats van synthetische, in de schaduw gekweekte koffieplanten die afhankelijk zijn van vogels en dieren als natuurlijke ongediertebestrijding, en ervoor zorgen dat biologisch geteelde koffiebonen alleen worden bereid door koffiebranders.

Andere Goede Koffieregio’s Die U Moet Verkennen

In de lijst met best beoordeelde bonen hebben we de belangrijkste koffieproducerende landen behandeld. Soms is het makkelijker en leuker om gewoon te kiezen op basis van waar je woont. Hier is een lijst met koffieregio’s over de hele wereld, en een gids voor het kopen en brouwen van elke regio.

Koffie uit Azië en Oceanië:

  • n koffie (Helaas wordt er niet veel koffie gemaakt uit deze regio, maar ze hebben uitstekende koffiebranders).

LAATSTE GEDACHTEN

En dat was het voor deze lijst. De beste bonen zijn subjectief, dus er is geen definitief antwoord.

Veelgestelde Vragen

Wat Zijn De Beste Bonen Voor Het Brouwen Van Espresso?

De beste bonen voor espresso zijn medium tot donker gebrande koffiebonen. Dit komt omdat de lagere zettemperatuur van espresso-extractie de neiging heeft tot zure koffie te leiden. Dit wordt tegengegaan door donkerder gebraad.

Welke Bonen Moet Ik Kiezen Voor Een French Press?

Een french press is het beste voor bonen die medium tot donker gebrande bonen zijn. Aangezien het filter van de Franse pers de neiging heeft om olie van de boon in uw kopje te laten blijven, is het kiezen van de juiste boon van cruciaal belang om te genieten van een lekkere Franse perskoffie.

Wat Zijn De Beste Koffiebonen Voor Cold Brew?

Wat zijn de beste koffiebonen voor Cold Brew

Koffiebonen op grote hoogte zijn het beste voor koud brouwen. Omdat het proces van koud brouwen veel van de zuurgraad in koffie elimineert, maken bonen die op grote hoogte worden gekweekt (die van nature zuur zijn) geweldige koude brouwsels.

Bestaat Er Zoiets Als Goede Cafeïnevrije Koffie?

De beste cafeïnevrije koffiebonen zijn Arabica-bonen die cafeïnevrij zijn gemaakt via het Zwitserse waterproces, wat betekent dat ze zijn geweekt of gewassen met chemicaliën die aanwezig zijn in reguliere cafeïnevrije methoden. Hier is een lijst met cafeïnevrije opties.

Wat Zijn De Beste Koffiebonen Ter Wereld?

Kopi Luwak-bonen zijn de beste koffiebonen die er zijn. Dit is koffie die is verteerd door de Indonesische civetkat. Dit wordt ook wel “poepkoffie” genoemd en het is een controversiële industrie. Het is moeilijk om te bepalen welke bonen de beste zijn, omdat de keuze voor de beste koffie afhangt van individuele voorkeuren. Biologische, duurzaam geproduceerde koffie is de beste.

Wat Is De Beste Koffie Met Hele Bonen?

Wat is de beste koffie met hele bonen

Koffie met hele bonen die vers is gebrand en verkocht door een gerenommeerd bedrijf is de beste. Het moet uniform van formaat zijn en vrij van gebreken (bijv. Koffieroest, verkleuring, barsten, schilfers en barsten zijn allemaal mogelijk. Alle bonen op deze lijst kunnen worden beschouwd als geweldige koffie met hele bonen, aangezien ze in regio’s over de hele wereld worden verbouwd staat bekend om het oogsten van kwaliteitskoffie.Elk type koffievariëteit produceert goede bonen; het gaat meer om de boerderij en verwerking.