Hoe Maak Je Met Chocolade Bedekte Koffiebonen

Ben je moe na een dag hard werken of sporten? Nou, sommige dagen en oefeningen zijn behoorlijk uitputtend. Het nemen van energiedrankjes werkt voor sommige mensen. Koffie is de perfecte keuze om je lichaam nieuwe energie te geven en te verjongen. Het geheim zit in chocolade koffiebonen. Deze bonen zijn heerlijk voor na een lange werkdag, maar ook voor als je even wilt ontspannen.

Er zijn veel zelfgemaakte koffiebonenrecepten. Leren hoe je deze koffiebonen maakt, is uitstekend om te delen met je familie, vondsten en gasten. De koffiebonen zijn omhuld met pure chocolade, melkchocolade of witte chocolade. Het cholaat kan ook met suiker worden bestrooid. De overgang van zoet naar bitter maakt ze erg lekker. Om ze nog lekkerder te maken, kun je verschillende smaken aan het recept toevoegen.

De mogelijkheden voor verschillende smaakcombinaties zijn eindeloos. Een beetje pittige chili wordt toegevoegd aan donkere chocolade waardoor het erg lekker is. Geraspte kokos is een ander pittig additief dat een exotische smaak geeft aan je chocoladebonen.

Zelfgemaakte Met Chocolade Bedekte Koffiebonen

Perfecte verfrissing voor elke dag: koffiebonen omhuld met chocolade

Hoe Voor Te Bereiden

ingrediënten

  • 100 gram chocoladereep
  • 1/3 kopje koffiebonen
  • Cacaopoeder
  • Suikerglazuur
  • Geplette noten
  • Kokosnoot vlokken
  • Gevriesdroogd bessenpoeder
  • Gesmolten witte chocolade
  • Een dubbele boiler of een magnetron met een magnetronbestendige container
  • Een vork
  • Bakplaat

Stap voor stap voorbereiding

  1. Doe je kleine stukjes chocolade in een dubbele steelpan (de chocoladepan wordt op een andere pan met kokend water geplaatst). De chocolade zal gemakkelijker smelten als deze in heet water wordt gestoofd.
  2. Roer continu totdat alle chocolade is gesmolten. Roer met tussenpozen van 30 seconden om alle chocolade te smelten.
  3. Voeg de koffiebonen toe aan de pan en roer. In dit stadium kun je kokosvlokken en gemalen noten toevoegen. Laat de chocolade afkoelen en drogen. Herhaal het proces om dikke lagen chocolade mogelijk te maken.
  4. Scheid de koffiebonen: Til de afzonderlijke koffiebonen op met een vork, laat overtollige chocolade druipen en leg ze op de bakplaat. Om de chocolade weer te laten smelten, plaats je deze terug in het kokende water.
  5. Laat de bonen minimaal een uur in de koelkast afkoelen. Door dit proces kan het cholaat afkoelen en uitharden.
  6. Voeg een tweede laag chocolade toe met verschillende soorten en smaken. U kunt in dit stadium toppings of ingrediënten toevoegen om uw chocoladebonen heerlijke smaken te geven.

De Koffieboon Kiezen

De keuze van koffiebonen is cruciaal voor smakelijke resultaten.

Arabica koffie: Het is afkomstig uit Ethiopië. Het staat bekend om zijn geurige en aromatische eigenschappen, waardoor het een van de beste keuzes is voor dit recept.

Coffee Robusta: Robusta heeft een hoog cafeïnegehalte waardoor het erg bitter is. Hoewel het niet erg lekker is in dit recept, kan het wel gebruikt worden om een heerlijke melange te maken met Arabica.

Excelsa-koffie: Excelsa-bonen zijn middelgroot. Hun aroma maakt ze een perfecte keuze voor ons recept

Coffee Liberica: het is afkomstig uit Liberia. Hoewel het niet erg populair is op de markt, is het smakelijk en worden daarom zoete koffiebonen geproduceerd.

Wat Je Nodig Hebt

De ingrediënten voor het bereiden van chocoladekoffiebonen zijn vergelijkbaar. De smaak van elke koffieboon is echter van invloed op de smaak.

De uiteindelijke smaak van chocolade kan worden beïnvloed door de ingrediënten. Halfzoete pure chocolade is echter het lekkerst.

Je kunt je favoriete chocoladesmaak vervangen door een verscheidenheid aan andere smaken en smaken als je wilt. Voor een extra zoete traktatie kunt u de chocolade met chilismaak, melkchocolade, gearomatiseerde chocolade met noten, fruit of andere producten proberen.

Wikkel Het In

Het recept is eenvoudig te maken. Met chocolade omhulde koffiebonen zijn de perfecte traktatie/snack waar je elke dag van kunt genieten. De snacks kun je delen met je vrienden en familie. Het nemen van de bittere en romige snackcombinatie is perfect om je de energie te geven om je dag een kickstart te geven en je te ontspannen na een zware dag.

Vond je het recept nuttig? Dan kun je meteen heerlijke met chocolade omhulde koffiebonen maken.