9 Beste Commerciële Espressomachines 2021 Koopgids

Stelt u zich eens voor: een bruisende coffeeshop met een gestage toestroom van klanten, het zachte gemompel van een gesprek en het wapperende aroma van vers gezette koffie. Dit is waar dromen van kleine coffeeshops van gemaakt zijn. Je hebt de beslissing genomen om deze droom waar te maken door een coffeeshop te openen. Of misschien upgradet u de brouwapparatuur in uw café.

Wij zijn dankbaar! We kunnen allemaal wel nog een kopje espresso gebruiken.

Wij zijn een veteraan in de branche en een gepassioneerde koffieliefhebber die onderzoek doet, test en onderwijst over kwesties in de koffie-industrie.

Als gemeenschap streven we ernaar om de verkeerde informatie op de markt te vereenvoudigen, zodat u beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen over het selecteren en kopen van koffieapparatuur voor zowel thuis- als commercieel gebruik.

Het volstaat te zeggen dat u op zoek bent naar een commerciële koffiemachine voor uw bedrijf. U weet hoe belangrijk het is om te investeren in hardware van topkwaliteit voor uw koffiebedrijf. Ik ben hier om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

Je hebt je onderzoek gedaan naar wat je nodig hebt, je hebt begroot op overheadkosten en apparatuur, maar je wilt de beste commerciële espressomachines zien. Laten we beginnen.

BESTE KEUZE

La Marzocco Strada AV

Als je espresso-shots van hoge kwaliteit wilt maken zonder een arm en een been te betalen, is dit de machine voor jou. Met een stoomketelinhoud van 8,2 L is de Strada AV mijn aanbeveling voor cafébezitters.

De Beste Commerciële Espressomachines In 2021

U wordt overstelpt met opties als u niet weet wat uw budget is of wat u nodig heeft. Dit kan overweldigend zijn.

Daarom heb ik voor 2021 de beste commerciële machines op de markt geselecteerd.

Er zijn veel opties voor commerciële machines. De behoeften van je coffeeshop en je persoonlijke voorkeuren bepalen welke espressomachine je koopt. Dus om u te helpen deze cruciale beslissing te nemen, volgt hier een overzicht van elke hierboven vermelde machine:

De La Marzocco Strada is een legende onder de commerciële espressomachines. Het was de eerste machine met feedback van professionals uit de industrie en barista’s.

Er zijn vier modellen beschikbaar, elk met een andere mate van controle voor de barista. De Auto Volumetric is ideaal voor instellingen met een hoog volume waar consistentie belangrijk is.

Zoals bij de meeste La Marzoccos, heeft de Strada verzadigde groepen in plaats van de meer gebruikelijke E61-groepen. De verzadigde groep biedt verbeterde temperatuurstabiliteit en dus meer consistente opnamen, hoewel de prijs iets hoger is. Elke groep heeft een individuele boiler waarvan de temperatuur onafhankelijk kan worden ingesteld met behulp van een PID-controller – ideaal voor het maken van shots met verschillende braadstukken op dezelfde machine.

Deze groepen zijn goed belicht, wat zorgt voor een betere ergonomie en zichtbaarheid. Dit is een klein detail dat professionele barista’s regelmatig prijzen.

De Strata is ook uitgerust met het Performance Touch-stoompijpje, een slim ontwerp dat de beste prestaties combineert met stoompijpen die niet verbranden. Hij heeft een stalen binnenwand en geen plastic waardoor je probleemloos droge stoom krijgt.

Een koffiezetapparaat dat het aantal klanten in uw coffeeshop aankan, zal een groot verschil maken. De Victoria Arduino Black Eagle is de beste keuze.

De lekbak kan worden geprogrammeerd om gravimetrisch te doseren met behulp van schalen. Dit is de meest nauwkeurige manier om een schot te meten. Door dit te combineren met een zacht pre-infusiesysteem, dat het belang en de noodzaak van aanstampen vermindert, wordt een ongelooflijke shot-to-shot-consistentie verkregen.

Het TFT-scherm bevindt zich boven elke groep en geeft u toegang tot alle programmering, inclusief boilertemperaturen, stoomdruk, stoomdruk en warmwatertemperatuur. Het biedt barista’s constante, realtime feedback.

Qua ontwerp heeft de verbluffende Black Eagle nu een lager profiel, waardoor het gemakkelijker is om met klanten te communiceren. De stoompijpen zijn nu ergonomischer ontworpen en hebben een betere isolatie. De achterplaat is gepolijst met een spiegelafwerking, zodat je van onderaf naar shots kunt kijken zonder te bukken.

In lijn met de huidige trends, is het nieuwste model ook groener. Om energieverlies te voorkomen, is het interieur beter geïsoleerd. Premium materialen zoals staal, koper en aluminium zijn ook recyclebaar.

Synesso-espressomachines worden met de hand gemaakt in Seattle, een stad die een centrum is geworden voor innovatie van zowel speciale koffie als espressomachines. De MVP Hydra is een showcase van die innovatie en een perfecte keuze voor uw middelgrote café.

De Hydra is de nieuwste toevoeging aan de zeer succesvolle MVP-lijn. OK, MVP is in dit geval een handmatig of volumetrisch programma, maar Most Valuable Player zou ook waar zijn.

Synesso-machines staan bekend om hun mate van programmeerbaarheid en de Hydra tilt dit naar een hoger niveau. Net als bij de MVP kun je zes brouwmodi per groep programmeren, samen met de temperatuur van de boilers en de warmwaterkraan, en elk heeft een digitale shottimer.

Maar nieuw aan dit model is de mogelijkheid om uw recept te verfijnen door de druk aan te passen. Elke groep fungeert als zijn eigen individuele espressomachine, met zijn eigen pomp en motor, en een uniek bypass-systeem stelt u in staat om de stroomsnelheid tijdens elke fase van de opname aan te passen. Je eindigt met bijna onbeperkte variabelen om te sleutelen in de zoektocht naar de perfecte espresso!

De stoompijpen die niet branden, zijn voorzien van handgrepen en knoppen. Dit maakt ze een meer ergonomische optie in situaties met een hoog volume.

De Linea Mini, gemodelleerd naar de iconische Linea, is sinds de release een bestseller voor La Marzocco. Dit komt deels door de coole esthetiek, die zich onderscheidt van de klassieke prosumer-look van de chromen doos. Het balanceert ook perfect commercieel en thuisgebruik, waardoor het aantrekkelijk is voor zowel kleine bedrijven als enthousiaste thuisgebruikers.

Hoewel het de programmeerbaarheid van de grotere commerciële modellen mist, heeft de Linea Mini een mooie, eenvoudige gebruikersinterface. De handmatige brouwpaddle biedt controle, maar is geen schakelaar. Pre-infusie is voorgeprogrammeerd. Dit zorgt voor consistentie en een efficiënte workflow.

Het volgende model van La Marzocco, de GS3, biedt meer controle.

Een ding dat de Linea Mini onderscheidt van andere apparaten voor thuisgebruik, waardoor het een uitstekende keuze is in een commerciële omgeving, is de stoomkracht. De brouwketel van 0,6 liter in deze machine met dubbele ketel is klein, terwijl de stoomketel 3,5 liter in beslag neemt. Binnen enkele seconden maak je latte art-waardig microschuim.
La Marzocco gebruikt over het algemeen verzadigde groepen in plaats van de meer gebruikelijke E61. De Linea Mini beschikt echter over een unieke geïntegreerde groep. Dit innovatieve ontwerp zorgt voor dezelfde temperatuurstabiliteit als de verzadigde groep, maar in een kleiner frame. De temperatuur wordt ingesteld met behulp van een getrapt wiel, dat een beetje onhandig aanvoelt in vergelijking met een digitaal display.

Een coffeeshop van de derde golf is in feite een anti-Starbucks, een plek voor het proeven van speciale koffiebonen die speciaal zijn gebrouwen om hun unieke kwaliteiten te demonstreren. Slayer is het merk dat je moet kiezen als je zo’n café wilt openen.

Slayer maakte voor het eerst golven met hun gepatenteerde flowprofileringstechnologie.

Slayer ontwikkelde een gepatenteerde verdamper die tussen de stoomketel en het stoompijpje ligt en heter, drogere stoom produceert. Het verschil is vooral merkbaar voor degenen die plantaardige melkopschuimers maken. Ook gebruiken de stoompijpen elektronische magneetventielen, die responsiever en efficiënter zijn dan mechanische kleppen.

De LP-versie van de Steam combineert perfect handmatige bediening met programmeerbaarheid. Nadat u de opname hebt gekozen, slaat u deze op zodat u deze elke dag kunt herhalen.

Slayer-machines staan bekend om hun onberispelijke stijl. Ja, kwaliteit overtreft esthetiek, maar het is nog beter als ze hand in hand gaan. Hun gestroomlijnde machines houden een laag profiel, wat vooral belangrijk is in cafés van de derde golf, waar gasten een actievere interesse hebben in hun brouwsel.

De Nuova Simonelli Appia-modellen zijn al lang nietjes in coffeeshops en de nieuwe Appia Life zet die traditie voort. U heeft de keuze uit een compacte, halfautomatische of volumetrische uitvoering. Als u echter op zoek bent naar gebruiksgemak, is het laatste model het beste.

De Appia Life is ideaal in een scenario waar uitgebreide barista-training geen prioriteit is, zoals een restaurant, hotel of kantoor. De Appia Life heeft genoeg automatisering om consistente, geweldige espresso te maken.

De warmtewisselaarketel wordt gebruikt om tegelijkertijd melk te stomen en shots te trekken. Elke groep heeft vier programmeerbare volumes, dus de barista hoeft maar op een knop te drukken. Dit bespaart tijd en zorgt voor interactie met klanten of het stomen van melk. Programmeren wordt eenvoudiger door te upgraden naar het XT-model.

Nuova Simonelli-machines staan bekend om hun verbluffende stoomkracht en stoomtips met vier gaten, en de Appia Life is daarop geen uitzondering. U kunt ook kiezen voor hun Easy Cream-systeem met het volumetrische model. Het automatiseert het opschuimproces volledig met behulp van een sonde die de perfecte melktextuur en temperatuur detecteert.

Nuova Simonelli, de Appia Life, legde ook sterk de nadruk op duurzaamheid. Onafhankelijke analyse heeft aangetoond dat het model 13% efficiënter is dan andere modellen en een 20% lagere milieu-impact heeft.

Hoewel espressomachines duur kunnen zijn, zijn ze nog steeds betaalbaar. De La Spaziale S2 Spazio 2-Group is het kleine broertje van de beroemde S2, maar afgezien van een iets kleinere boiler van 5 liter, past hij in bijna alle opzichten bij zijn grotere tegenhanger. Het is ongeveer hetzelfde geprijsd als de Linea Mini-enkele groep.

De S2 Spazio heeft dezelfde koperen warmtewisselaarketel en volumetrische doseersystemen als de S2, maar is kleiner. Het biedt beide, maar tegen lagere kosten en met een kleinere footprint. La Spaziale heeft op slimme wijze extra lange stoomarmen toegevoegd met meer bewegingsvrijheid, dus zelfs met dit compacte ontwerp kunnen twee barista’s comfortabel zij aan zij werken.

De S2 kan worden besteld in een volumetrisch of semi-automatisch model (EK). Het volumetrische model zorgt voor een efficiëntere workflow in instellingen met een hoog volume. Voorgeprogrammeerde dosering neemt het giswerk uit het proces. Dat gezegd hebbende, de semi-automatische optie is een goede keuze als je bekwaam personeel hebt, omdat het meer controle overlaat in de handen van de barista. Het is ook minder duur dan de EK, wat een grote waarde is.

De espressomachine is vaak het belangrijkste middelpunt in een klein café. Als je een espressomachine wilt die zowel mooi als functioneel is, kijk dan eens naar de iconische Nuova Simonelli Aurelia Wave.

Het opvallende golfvormige profiel aan de zijkant zorgt ervoor dat het opvalt, wat wordt benadrukt door zijn C-vormige duik. Je kunt kiezen uit mat zwart, glanzend rood of parelwit. Het is ook op verschillende manieren aanpasbaar om bij uw interieur te passen.

De claim to fame van de Aurelia is dat deze is gebouwd op het platform van de officiële World Barista Championship-espressomachine. Het heeft dus alle geavanceerde technologie die u zich maar kunt wensen.

Elke groep kan worden geprogrammeerd met 4 opnamevolumes. Dit gebeurt via grote LCD-schermen. Je kunt ook de boilertemperatuur, aan/uit-tijd, reinigingsfuncties, warmwatertemperatuur programmeren, toegang krijgen tot verschillende andere slimme functies en het display als timer gebruiken. Dit alles helpt om de consistentie in een grote winkel te behouden.

De Aurelia Wave heeft dezelfde indrukwekkende stoomkracht en punt met vier gaten waar Nuova Simonelli bekend om staat, evenals ergonomische stoomhendels en cool touch-staafjes. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om perfect microschuim te maken.

Met de nieuwste versie van de Wave kun je kiezen voor de nieuwe Smart Water Technology, die de waterkwaliteit in de gaten houdt en je waarschuwt bij veranderingen. In een tijdperk waarin het belang van water in koffie steeds duidelijker wordt, zal dit zeker een standaardkenmerk worden van meer merken.

9. Bezzera Magica Beste voor catering of espressokarren

Specificaties:

  • Grootte brouwketel: nvt

  • Afmeting stoomketel: 2 L
  • Groepen: 1
  • Bediening: Halfautomatisch

Bezzera was het oorspronkelijke bedrijf dat in het begin van de 20e eeuw patent kreeg op een espressomachine. Hun meer dan een eeuw ervaring blijkt uit hun kwaliteitsproducten. De Bezzera Magica combineert het beste van traditionele, beproefde elementen met praktische, moderne functies. Het is een geweldige aanvulling op elk huis of klein bedrijf.

De Magica maakt gebruik van de industriestandaard E61 groepskop en een koperen warmtewisselaarketel. Hierdoor kun je melk stomen en tegelijkertijd een shotje trekken. Met twee meters op het voorpaneel kunt u de ketel- en pompdruk controleren, waardoor u gemakkelijk consistente resultaten kunt behalen. Het is een semi-automatische machine, dus het vereist wat meer barista-vaardigheid en aandacht dan een automaat.

Joysticks bedienen de stoom- en heetwaterpijpen. Dit is handiger in commerciële omgevingen waar u veel opeenvolgende drankjes maakt.

De behuizing is van glanzend gepolijst roestvrij staal. Dit voegt een vleugje glamour toe aan je setup, en het is extreem duurzaam, wat cruciaal is als je van plan bent om het regelmatig naar optredens te vervoeren.

Hoewel de Bezzera Magica misschien klein is in vergelijking met andere commerciële machines, is de watertank van 4 liter de grootste in zijn soort. Dit maakt het ideaal voor mobiele bedrijven zoals catering en espressokarren die geen sanitair hebben. De Magica kan worden gebruikt voor commerciële of huishoudelijke doeleinden, waardoor hij veel goedkoper is dan andere machines.

Hoe U De Juiste Commerciële Espressomachine Voor Uw Coffeeshop Kiest?

Hoe U De Juiste Commercile Espressomachine Voor Uw Coffeeshop Kiest

Het doel van commerciële espressomachines is om te voldoen aan de behoeften van een cafébedrijf. Zelfs de kleinste machines kunnen worden gebruikt. Om deze reden zijn ze heel anders dan espressomachines voor thuis. Ze zijn ontworpen om de hele dag door constant koffie van hoge kwaliteit te produceren, hoe druk de winkel ook is.

Niet alle espressomachines zijn echter gelijk gemaakt. De espressomachine die u kiest, kan een aanzienlijke impact hebben op uw bedrijf. Het is net zo belangrijk om uw coffeeshop een naam te geven. Daarom wil je deze beslissing niet overhaasten.

U kunt meer leren over espressomachines om u te helpen een weloverwogen keuze te maken. U kunt deze vervolgens afstemmen op de vier belangrijkste factoren hieronder om te bepalen welke commerciële espressomachine het beste is voor uw bedrijf.

1. Halfautomatisch Versus Automatisch?

Sinds de tijd van koffiemachines op stoom, hebben professionele koffiezetapparaten grote vooruitgang geboekt. Wat vroeger een moeizaam proces was van het handmatig bedienen van zware hendels, is een makkie geworden met de huidige halfautomatische en automatische (ook wel superautomatische) machines genoemd.

Het automatiseren van het werk van je barista is een grote zegen. Welke machine u ook kiest uit de bovenstaande lijst (link), u kunt niet fout gaan. Als ondernemer zul je echter nog steeds moeten kiezen tussen halfautomatische en automatische espressomachines. Het gaat niet alleen om de initiële prijs vooraf.

Een machine die automatisch is, efficiënter en gebruiksvriendelijker is voor bedrijven, is de betere keuze. Het is niet nodig om te malen, aan te stampen of je zorgen te maken over consistente extractie.

Het zal ook de noodzaak van langdurige opleiding van het personeel elimineren. Zelfs voor mensen zonder eerdere barista-ervaring is de leercurve van een superautomatische espressomachine eenvoudig genoeg.

Een semi-automatische koffiemachine is de beste optie als je niet van plan bent om elke dag honderden kopjes te zetten, maar je het toch leuk vindt om het extractieproces handmatig aan te passen.

Het op bestelling malen van je bonen en meer controle over het extractieproces voegt een vleugje ambacht toe dat je café een merkimago geeft dat koffieliefhebbers en hipsters zou kunnen aanspreken.

2. Capaciteit Van De Espressomachine

2 Capaciteit van de espressomachine

De capaciteit van de commerciële espressomachine die u moet kiezen, hangt af van de schaal van uw bedrijf.

Uw café verkoopt elke dag honderden kopjes to-go. Bent u een lokale koffiebranderij die speciale bieren serveert aan een klein aantal veeleisende klanten? Hoeveel ruimte heb je om de machine op te bergen? Hoeveel barista’s wil je dat de machine tegelijkertijd kan bedienen? Dit zijn belangrijke vragen bij het kiezen van een espressomachine.

Het aantal gebruikte groepskoppen en de grootte van de ketel bepalen de capaciteit van de machines. De meeste professionele koffiemachines hebben 2, 3 of 4 groepskoppen. Het aantal groepshoofden bepaalt hoeveel barista’s tegelijkertijd de machine kunnen bedienen en elke kop kan tegelijkertijd 2 drankjes produceren. Houd er echter rekening mee dat meer niet altijd beter is. Mogelijk moet u met een kleinere balie werken.

De boilercapaciteit is een andere belangrijke overweging bij het kiezen van de beste koffiemachine. Het moet groot genoeg zijn om genoeg water te verwarmen voor de piekuren. Gewoonlijk geldt: hoe meer koppen een machine heeft, hoe groter de ketelcapaciteit.

Houd ook rekening met de grootte van de machine. Hoewel een grote machine meer zal kosten en meer ruimte nodig heeft, kan het u geliefd maken bij uw personeel en de servicetijd verkorten.

3. Eenvoudig Gebruik En Onderhoud

Onderhoud is essentieel voor professionele apparatuur. Dit verwijst naar zowel dagelijkse routines zoals het schoonmaken van de machine, als het gemak om hem te laten repareren in geval van technische problemen.

Seattle Coffee Gear heeft een aantal interessante woorden voor je:

Bij normaal gebruik raden we aan om je espressomachine om de paar maanden te ontkalken, maar het kan zijn dat je dit vaker moet doen als je water een hoog mineraalgehalte heeft.

Bijna alle automatische espressomachines die tegenwoordig op de markt zijn, kunnen worden gebruikt om u en uw personeel te ontlasten van vervelende taken die verband houden met het dagelijkse onderhoud.

Het is echter de moeite waard om de praktijk van elk afzonderlijk model te onderzoeken. Hoewel de meeste automatische espressomachines zelf kunnen worden schoongemaakt, moeten ze toch regelmatig worden opgeschaald. Ze hebben meestal geen afneembare groepskoppen, wat betekent dat u afhankelijk bent van het zelfreinigende vermogen van de machine.

Je zou kunnen kiezen voor een automatische commerciële espressomachine met verwijderbare onderdelen. Het geeft je de flexibiliteit om af en toe een handmatige grondige reiniging uit te voeren, maar je zult je personeel moeten trainen om de set uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten.

Halfautomatische machines hebben vaak verwijderbare onderdelen die handmatig moeten worden ontkalkt. Ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden dan hun automatische tegenhangers, omdat ze geen ingebouwde koffiemolen of andere ingewikkelde machines hebben.

Maar welke commerciële espressomachine u ook kiest, zorg ervoor dat deze duurzaam is en in geval van problemen gemakkelijk te repareren is. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw espressomachine een goede garantiedekking heeft.

Het is ook belangrijk om te begrijpen hoe het maken van espresso werkt, van voorbereiding tot reiniging. Wordt de machine waarnaar u op zoek bent geleverd met een klopdoos? Zo niet, dan kan een espresso klopdoos uit deze lijst je daarbij helpen.

4. De Espresso Shot

Dat is tenslotte alles waar uw klanten om zullen geven. Nadat je je keuze hebt beperkt tot twee of drie machines op basis van de bovenstaande factoren, lees je enkele gebruikersrecensies over de smaak, kwaliteit en consistentie van de espresso-opname voor elk.

Je zou kunnen overwegen om eerst naar je menukaart te kijken voordat je veel geld uitgeeft aan een espressomachine.

Wat heb je aan een supersnelle machine met een hoge capaciteit als hij niet constant espresso-opnamen van goede kwaliteit kan maken?

HET VONNIS

Dit artikel had u moeten helpen een weloverwogen beslissing te nemen over de beste commerciële espressomachine voor uw café. Hoewel uw budget belangrijk is om te beslissen welke machine u aanschaft, kan elke machine die in dit artikel wordt beschreven, heerlijke espresso maken met minimale poespas.

Uw specifieke zakelijke behoeften en persoonlijke voorkeuren bepalen welke keuze het beste is. Maar mijn persoonlijke keuze zou de La Marzocco Strada AV zijn. Demitasse kopjes kunnen worden gebruikt om de presentatie van uw espresso te verbeteren.

Tot slot wens ik u en uw bedrijf het allerbeste. Als je dit artikel nuttig vond, laat het me dan weten in de comments.

Veelgestelde Vragen

Hoeveel Kost Een Commerciële Espressomachine?

Espressomachines voor thuis zijn duurder dan commerciële espressomachines. En daar is een reden voor. Als u per kopje koffie gaat betalen en van plan bent er honderden per dag te verkopen, moet u een aanzienlijke investering doen in uw espressomachine.
Er is een grote variëteit in termen van kosten en functies, maar zelfs bij de goedkoopste zul je een minimum van uitgeven. Aan de dure kant van het spectrum zou je kunnen kijken naar -50.000.

Waarom Is Een Commerciële Espressomachine Zo Duur?

Espressomachines die in de handel verkrijgbaar zijn, zijn duurder omdat ze het grote aantal coffeeshops aankunnen. Zelfs de duurste espressomachine voor thuis kan niet tippen aan de kwaliteit van een standaard commerciële machine.
Een commerciële espressomachine heeft zware componenten zoals een waterpomp (die ten minste 9 bar druk kan leveren), een watercirculatiesysteem en boiler, en meerdere koppen om aan de grote vraag naar koffie te voldoen. Deze machine moet worden gebouwd volgens strikte technische en veiligheidsnormen. Deze normen hebben een hoge prijs.

Heb Je Tips Voor Het Openen Van Een Coffeeshop Of Café?

Ik ben geen expert in het openen van een coffeeshop, maar als het om de zakelijke kant gaat, is het vergelijkbaar met het runnen van een andere fysieke winkel. U kunt online veel bronnen vinden om uw onderzoek te doen.

Het starten van een café heeft echter zijn eigen uitdagingen. De kosten voor het openen van een café zijn een van de grootste. Een businessplan is ook noodzakelijk. Maar het allerbelangrijkste is dat u eerst uw onderzoek doet voordat u in het diepe springt en kwaliteitsapparatuur koopt, waaronder verschillende soorten koffiezetapparaten (koude brewers, Franse persen, koffiezetapparaten voor één keer serveren, druppelmachines, enz.), een commerciële koffiemolen, een betrouwbaar espressoapparaat, en meer.