Zoet En Pittig Black Tie-koffierecept

Thailand heeft enkele van de meest unieke drankrecepten ter wereld. Er zijn veel koffie- en theemogelijkheden in Thailand, waaronder black tie-koffie. Black tie-koffie is geweldig voor zomerse hitte. Het heeft complexe smaken en je hoeft niet te kiezen tussen thee of koffie. Dit black tie-koffierecept is geweldig om iets nieuws te proberen of om thuis een Thaise specialiteit te maken.

Wat Is Een Black Tie Coffee, Vraag Je?

Black tie koffie is een combinatie van thee en koffie. Het combineert twee werelden die vaak heel onvermurwbaar zijn om van elkaar gescheiden te zijn. De drank wordt afgemaakt met een sterke, bittere espresso en zoete, pittige groene theelagen. Een drupje gecondenseerde room maakt de drank compleet terwijl deze door alle lagen heen knikt, waardoor een beeldschoon uiterlijk ontstaat. Het vereist ofwel zeer donker gebrande koffie of een dubbele espresso, traditionele Thais gekruide ijsthee en gezoete gecondenseerde melk. Half & half kan een vervanging zijn, maar de zuivel moet dik en romig zijn voor het beste resultaat.

Thaise Ijsthee

Thaise ijsthee, een populaire Thaise zwarte theedrank, is vereist voor een zwarte stropdas. Het is bijna overal in Thailand te vinden. De thee is de basis van de zwarte stropdas en toch heeft het een complexe, delicate smaak. Het bevat kruiden zoals steranijs en kardemom die de natuurlijke smaken van de zwarte thee versterken, waarna de smaken worden samengevoegd met andere kruiden, room en suiker. Als je niet van zwarte thee houdt, raden we je toch aan om de black tie-koffie te proberen. Thai Iced Tea heeft een uniek smaakprofiel dat niet lijkt op een traditionele zwarte theedrank, daarom raden we je aan om het toch te proberen. Als je niet weet hoe je deze thee moet maken, zoek dan Thais-gekruide theezakjes en gebruik die in plaats daarvan.

Gezoete Gecondenseerde Melk

Als u marmering wenst, is gezoete gecondenseerde melk van black tie-koffie een must, tenzij u allergisch bent voor zuivel. De smaak en visuele effecten van niet-zuivelmelk zullen worden beïnvloed. Omdat gecondenseerde melk en half & half dikker zijn dan volle melk en plantaardige melk, ontstaat er een drijflaag bovenop. De crème zal tijdens het drinken geleidelijk in ranken vallen. Zo ontstaat een uniek meesterwerk. De visuele aantrekkingskracht en smaak van een crème die niet dik is, zal minder indrukwekkend zijn.

Zwarte Stropdas Koffie

Dit black tie-koffierecept is perfect voor iedereen die deze Thaise specialiteit thuis wil maken of deze zomer wil experimenteren met iets nieuws.

Er zijn nog geen beoordelingen