Kun Je Koffiebonen Eten?

Misschien loop je de deur uit zonder tijd om een verse pot te brouwen, of heb je net een intrigerende zak bonen gekregen en kun je haast niet wachten om een beetje te proberen. Misschien ben je gewoon nieuwsgierig. Wat je reden ook is, je hebt de juiste plek gevonden om meer te weten te komen over koffiebonen.

Je kunt koffiebonen eten . We zullen echter een paar verschillende soorten bonen onderzoeken om deze vraag te beantwoorden.

Koffie Kersen

Koffie begint als een vrucht die veel op een kers lijkt. Dit zijn de binnenste pitten waaruit de koffie bestaat waar we van houden en de bonen die we kennen. We beginnen bij het begin en praten dan over de vrucht.

De binnenkant van een koffiekers

Deze kleine vruchten hebben niet heel veel vlees rond hun zaden, alleen een dun laagje vezels en kleverige substanties, maar als je dit vruchtvlees zou verwijderen en proeven, zou je een beetje verrast kunnen zijn. Deze kersen zijn niet zoals je ochtendkoffie, omdat bijna alle kenmerkende smaken die we associëren met koffie pas tijdens het branden naar boven komen.

Dankzij al deze vlezige bescherming smaken koffiekersen opmerkelijk zoet. Het kan de moeite waard zijn om verschillende koffiesoorten te proberen om het proces beter te begrijpen. Koffiekenners zullen straks subtiele verschillen in de kersen kunnen ontdekken. Deze subtiele verschillen geven aanleiding tot de opvallende verschillen na het branden.

Sperziebonen: Kun Je Rauwe Koffiebonen Eten?

Deze zogenaamde “sperziebonen” zijn niet hetzelfde als groenten. De term “sperzieboon” verwijst naar koffiebonen die van hun fruit zijn ontdaan, maar nog niet geroosterd.

Bonen in dit stadium zijn extreem duurzaam en veerkrachtig. Deze bonen kunnen zonder veel gedoe de hele wereld worden verscheept als ze op de juiste manier worden gedroogd. In veel opzichten kunnen groene koffiebonen als handelswaar over de hele wereld worden verzonden. Dit is vergelijkbaar met suiker en katoen. Op zichzelf zijn deze bonen niet bijzonder interessant en hun smaken zijn nauwelijks gevarieerd.

Het zou waarschijnlijk niet zo prettig zijn om in een van deze stoere kleine bonen te bijten. Verwacht een houtachtige textuur en een zure smaak. Om deze reden is snacken met groene koffiebonen nooit echt aangeslagen, maar we raden je aan om door te gaan en wat te proberen als je nieuwsgierig bent.

Een betere manier om groene koffiebonen te proberen? Maak een pot groene koffie. Lees hier ons stappenplan.

Kun Je Gebrande Koffiebonen Eten?

Deze fase van de bonenverwerking is eindelijk voltooid. Stel je de heerlijk uitziende bonen voor die hoog boven je favoriete barista’s zijn gestapeld, of de aromatische bonen die je in een kruidenierswinkel kunt kopen. Dit is waar we het over hebben.

Hoewel het niet gebruikelijk is om deze geroosterde bonen alleen te eten, zijn er enkele redenen. Koffiebranders zullen vaak in de bonen bijten om hun productie te observeren, terwijl nieuwsgierige thuisbarista’s hun bonen kunnen proeven voordat ze worden gebrouwen.

Door het roosteren komen alle interessante smaken en aroma’s in koffie naar voren. Al deze bonen zullen een aangename smaak hebben, maar ze zullen allemaal net iets anders zijn.

Voel je vrij om op deze bonen te kauwen, maar pas op dat je niet te veel eet. We hebben eindelijk een koffieboonvorm gevonden die heel aantrekkelijk is en kan leiden tot veel snacken. Het is de moeite waard om te praten over de gezondheidsvoordelen en zorgen die verband houden met koffiebonen.

Wat Zijn De Gezondheidsvoordelen Van Koffiebonen?

Cafeïne

Er is niet veel om je zorgen over te maken als je koffiebonen eet. De grootste zorg zou de cafeïneconsumptie zijn, maar een typisch kopje gezette koffie bevat ongeveer 16 keer de cafeïne van een enkele boon. Dit betekent dat je ongeveer 66 bonen moet eten om zelfs maar in de buurt te komen van wat artsen suggereren als een bovengrens voor de dagelijkse consumptie van cafeïne. Hoewel 66 bonen misschien niet veel lijkt, is het zeer onwaarschijnlijk dat je door lekker te snacken ook maar in de buurt van dat aantal kunt komen.

Als u zich zorgen maakt over overdrijving, moeten koffiebonen worden ingenomen met uw andere cafeïne-inname. Zorg ervoor dat u uw cafeïneconsumptie bijhoudt en maak verantwoorde gezondheidskeuzes.

Zure Reflux

Koffiebonen zijn meer dan alleen cafeïne. Zure refluxstoornis, ook bekend als gastro-intestinale refluxziekte (of GERD), is een veel voorkomende aandoening. Zure reflux-stoornis is een aandoening waarbij zuren uit de maag terug kunnen stromen in de slokdarm, wat een branderig gevoel veroorzaakt.

Net zoals een typische kop koffie dit probleem kan verergeren, kan het eten van koffiebonen dat ook. Een optie is een zuurarme koffie zoals Lifeboost.

Maar afgezien van deze twee zaken om in gedachten te houden, is er weinig om je zorgen over te maken als het gaat om het consumeren van koffiebonen.

Met Chocolade Bedekte Bonen

Nu is het vermeldenswaard onze absoluut favoriete manier om koffiebonen te consumeren. Deze bonen smaken heerlijk als ze in chocolade worden gedompeld, zoals met alle dingen.

De chocoladecoating zorgt niet alleen voor een aangename schil om doorheen te bijten, maar de chocolade voegt ook een klein beetje suiker toe om de bitterheid van de boon te dempen. Deze bonen zijn een prachtige kousvuller of cadeau.

Je kunt er snel thuis wat opkloppen of ze al gemaakt kopen. Trader Joes verkoopt deze bonen al lang (in een aantal verschillende variëteiten) en het merk is zeker de meest voorkomende. Als je dicht bij een Trader Joes bent, ben je het aan jezelf verplicht om een pakket op te halen. Als je niet in de buurt bent van een Trader Joes, zijn deze bonen ook online te vinden.

Kun Je Koffiedik Eten?

Misschien ben je nieuwsgierig naar gemalen koffie. Koffiedik kan worden gegeten, net als de andere soorten koffiebonen. Een populaire manier om koffiedik te eten is als espressopoeder, dat fijngemalen en gedroogd is. Espressopoeder kan worden gebruikt als topping voor desserts of bij het bakken.

U wilt waarschijnlijk het snacken van gewone gemalen koffie vermijden. In tegenstelling tot espressopoeder en gebrande bonen, is koffiedik gewoon moeilijk te hanteren en een uitdaging om te slikken. Als je van plan bent om wat koffiedik te verstikken (misschien gewoon uit pure nieuwsgierigheid), maak je dan geen zorgen, ze vormen geen ernstige gezondheidsrisico’s als ze met mate worden geconsumeerd.

Overweeg om extra gronden te gebruiken als aanvulling op je huidverzorgingsroutine, of als een prachtige meststof voor je tuin. Bekijk hier onze volledige lijst met toepassingen voor koffiedik.

We hopen hiermee al je vragen over het eten van koffiebonen te hebben beantwoord. Geniet van je snack.