Hoe U Lawaai In Uw Achtertuin Kunt Verminderen?

Lawaai van verkeer en buren is een van de meest voorkomende problemen bij het wonen in de buurt van een stad, maar het mag u er niet van weerhouden om van de buitenruimtes van uw huis te genieten. U kunt een privé-heiligdom creëren door strategisch gebruik te maken van heggen, fonteinen, muren en andere landschapselementen.

Creëer Een Barrière

Hekken en muren zijn de meest effectieve landschapskenmerken om geluid te verminderen. Een slotbord, palissade of schaduwboxenhekwerk kan volstaan als uw geluidsprobleem niet al te groot is. Een gemetselde muur of akoestisch hekwerk kan worden gebruikt om ernstigere geluidsproblemen aan te pakken. U kunt een bestaand hekwerk ook geluiddicht maken met een geluidsabsorberende deken.

Welke optie u ook kiest, onthoud dat hoe dichter het materiaal is, hoe meer geluid het zal blokkeren. De sleutel hier is dichtheid, niet alleen dikte. Beton is over het algemeen dichter dan baksteen. Natuursteen varieert sterk in dichtheid, maar onder de gebruikelijke keuzes voor muren zijn kalksteen en graniet dichter dan zandsteen.

Om effectief te zijn, moet de barrière hoog genoeg zijn om uw zicht op de geluidsbron te blokkeren. Om verkeerslawaai te blokkeren, heeft u een barrière nodig van minimaal 1,8 m hoog. De kleinste openingen kunnen geluidsgolven doorlaten, dus hoe hoger de barrière, hoe beter. Plan om de barrière zo dicht mogelijk bij de geluidsbron te plaatsen.

Een andere manier om geluidsoverlast te verminderen, is door een berging aan uw muur of schutting te plaatsen. Nogmaals, bouwmateriaal is belangrijk. Een dunne aluminium schuur maakt misschien alleen maar meer geluid door trillingen, terwijl een houten schuur met geïsoleerde wanden een effectievere barrière vormt.

Ga Voor Groen

Het geluidsniveau wordt verminderd door struiken, bomen en heggen met ongeveer 5-10 dB. Die kleine vermindering zou nauwelijks waarneembaar moeten zijn, maar toch blijkt uit een aantal psychoakoestiekonderzoeken dat velen een merkbare geluidsreductie opmerken nadat planten zijn toegevoegd voor geluidsisolatie.

Planten zijn een geweldige manier om uw tuin vrediger te maken, of het nu is vanwege het kalmerende effect dat ze op de geest hebben of het feit dat ze afleiden van de geluidsbron. Ze zijn ook prettiger om naar te kijken dan een stevige geluidswerende muur.

Uw beste weddenschappen voor geluidsisolatie zijn breedbladige groenblijvende struiken met dikke takken, zoals hulst (Ilex opaca) en berglaurier (Kalmia latifolia). Dichte naaldbladige groenblijvende struiken, zoals jeneverbes (Juniperus) en arborvitae (Thuja) werken ook goed.

Als je op zoek bent naar hogere planten die zich snel verspreiden maar niet te snel groeien, dan is de beste keuze de klonterende bamboesoort. Kies echter zorgvuldig, want rennende bamboesoorten verspreiden zich veel sneller. Bladverliezende heesters zijn minder nuttig omdat hun geluidsreducerend vermogen afneemt als hun bladeren dat doen.

Nog effectiever is het kweken van struiken en bomen vlak voor een geluidsscherm. Om ruimte te besparen in een kleine achtertuin, probeer planten direct aan de muur te kweken. Creëer een groene muur door plantenbakken direct aan de muur te bevestigen of een houten frame aan de muur te bevestigen en plantenbakken op het frame te monteren.

Het Land Beeldhouwen

U of uw tuinarchitect moet uitgraven en een keermuur bouwen die de zijkanten omhoog houdt. Breng vervolgens bestrating aan. Werk af met stoelen, containerplanten en decor.

U kunt het geluid nog verder terugdringen door een aarden wal aan te leggen langs het gebied waar het geluidsprobleem zich bevindt of rondom het terras. De massa van de bermen zal geluidsgolven afbuigen en is perfect geschikt voor het verwijderen van de grond voor uw verzonken terras.

Uw ruimte bepaalt de hoogte en breedte. Streef echter waar mogelijk naar een hoogte van minimaal 1,8 m en een helling van niet meer dan 30 graden. Je krijgt erosieproblemen als je hoger gaat. Als je geen ruimte hebt voor de gewenste hoogte, voeg dan een barrièremuur of haag toe.

Soundscape Voor Rust

Door je achtertuin te vullen met geluiden die je leuk vindt, vallen de irritante geluiden minder op. Het rustgevende geluid van stromend, opspattend water uit een fontein gaat een heel eind in de richting van het maskeren van straatlawaai. Als je hoofddoel geluidsreductie is, heb je niets speciaals nodig. Je kunt je eigen fontein bouwen uit een urn, grote bloempot of een ander decoratief vat, samen met een recirculatiepomp, een bassin om de pomp en water vast te houden, en een pijp om het water te laten circuleren.

De hoogte en diepte van de fontein en de snelheid en het volume van het water hebben allemaal invloed op het geluid, dus speel met het ontwerp om het gewenste geluid te krijgen. Voeg voor meer plons een paar stenen toe. Je kunt een vijver maken met de fontein in het midden. De geluidsmaskerende effecten van een waterornament zijn het beste als je er dichtbij bent.

U kunt een meer ontspannen sfeer creëren door planten te planten die met de wind meebewegen. Berken, espen, wilgen en populieren staan bekend om het gefluister van hun bladeren in de wind. Je kunt ook gras laten groeien als je niet genoeg ruimte hebt, zoals meer trilgras (Briza maxima), pennisetum (Pennisetum alpocuroides) of klein Japans zilvergras (Miscanthus Oligostachyus). Suikermaïs (Zea-blikjes) is een windvast gewas waar je lekker van gaat eten.

Het planten van bessenstruiken, vogelbadjes en nestkasten zal zangvogels naar uw tuin lokken. Breng windgong, eolische windharpen, zweefmolens en ander decor dat reageert op de wind. Decor van verschillende materialen zoals metaal, glas en steen zal een mengelmoes van geluiden produceren die vervelende geluiden helpen overstemmen.

Om het geluid in je achtertuin echt te verminderen, combineer je technieken waar je kunt. Plant een haag voor uw geluidsschermmuur of plaats een fontein in uw verzonken terras en omring het terras met ruisend gras. U kunt het geluid misschien niet volledig buitensluiten, maar u kunt wel een omgeving creëren die stil genoeg is om van te genieten.