Beste Koffie Om Over Te Schenken?

Hoe Kies Je De Juiste Koffiebonen Voor Overgieten

Als u van koffie houdt met een vooruitstrevende smaak, met een helder en schoon kopje, sla dan de French Press over; de overgietmethode is perfect voor jou. Het belangrijkste is dus om koffiebonen van hoge kwaliteit op te sporen waarvan u de smaken echt lekker vindt. Wij zijn hier om u te helpen bij dit streven.

Als je helemaal nieuw bent in het zetten van overgietkoffie, bekijk dan onze gids over het maken van geweldige opgietkoffie en zorg ervoor dat je in de juiste apparatuur investeert. We hebben je behandeld met onze beoordelingen van de beste zwanenhalsketels voor overgieten voor je warme water, de beste overgietkoffiezetapparaten en geweldige overgietkoffiestandaards.

De Juiste Bonen Kiezen.

Het mooie van de pour-over-brouwmethode is dat deze compatibel is met bijna elke koffie. Het belangrijkste is om degene te vinden die je leuk vindt, dus wees niet bang om te experimenteren. Blue Bottle Coffee raadt pour-overs aan om de subtiliteiten van goede koffie te benadrukken.

Het laatste kopje doet denken aan een kopje uit een koffiezetter, maar is merkbaar delicater en complexer.

Overgieten worden vaak gebruikt voor het brouwen van bonen van één oorsprong en lichte braadstukken , die bekend staan om hun verfijnde smaken. Het is ook ideaal om hele bonen te verkiezen boven gemalen koffie.

Vind Je Favoriete Smaak

Verschillende factoren beïnvloeden de smaak van je koffiebonen. Twee factoren zijn bepalend voor de smaak van uw koffiebonen: het gebrande niveau en/of de regio van herkomst .

Eén zak koffiebonen kan bonen bevatten die allemaal in één gebied zijn geteeld, ook wel single-origin genoemd. Een andere zak kan bonen uit meerdere regio’s bevatten, wat een blend wordt genoemd. Beide kunnen een heerlijk pour-over brouwsel opleveren.

Blends zijn gemaakt van bonen met verschillende smaken die zich vermengen om de algehele smaak te verzachten en eventuele bittere tonen te verwijderen.

Dit maakt ze toegankelijker en consistenter. In tegenstelling, single origins zijn uniek en exotisch.

Single origins zijn geweldig voor wie zich wil onderdompelen in de wereld van koffiesmaken.

Single origins tonen de smaken en het terroir van een specifiek gebied. Hier kunnen we de complexe of subtiele karakters laten zien die verloren kunnen gaan in een blend.

De Braadniveaus Hebben Een Grote Invloed Op De Smaak Van Uw Gerechten.

De smaak, het aroma en het mondgevoel van je koffie worden ook beïnvloed door de branding.

Lichtere braadstukken hebben typisch geurige bloemige en/of fruitige tonen , met een milde body en helderdere zuren. Deze zijn geweldig voor het verkennen van koffiebonen met één oorsprong, zoals die uit China. U kunt ook genieten van een pour-over koffie door de bonen te laten afkoelen. Dit zijn onze topkeuzes.

Medium braadstukken bieden iets meer zoetheid en minder zuurgraad dan lichte braadstukken, door de karamellisatie van suikers tijdens het roosteren. Ze hebben een stevigere body en een licht geroosterde smaak.

Goede donkere koffie heeft een sterke, rijke body en een bitterzoet smaakprofiel. Hun smaken, die neigen naar chocoladeachtig , nootachtig en aards , zijn net zo goed een product van het brandproces als de koffieboon zelf. Voor pour-over brouwen geef ik de voorkeur aan donkere braadstukken. Er zijn echter enkele geweldige donkere koffiesoorten die u kunt proberen.

Over branden gesproken, als je ooit je eigen bonen wilt proberen, bekijk dan onze video over thuisbranden:

De 8 Beste Koffiebonen Voor Overgieten In 2021

Dit zijn onze top acht koffiebonen voor overgieten. Ze variëren van licht tot donker gebrand en van heldere, fruitige single origins tot rijke chocolademelanges, dus je vindt zeker de juiste bonen voor jou.

Lifeboost Coffee is opgericht door voedingsdeskundige Dr. Charles Livingston om koffie te leveren die zowel gezond als heerlijk is. Ze bereiken dit door alleen de beste 0,5% van de wereldwijd geteelde arabicabonen in te kopen en deze met grote zorg te verwerken. Ze maken geweldige biologische koffie.

De resulterende koffie is schoon van smaak, met een lage zuurgraad en door een derde partij gecertificeerd als vrij van mycotoxinen.

De koffie is afkomstig van een kleine Nicaraguaanse plantage op een hoogte van 5.213,4 m op de hellingen van Mount Kilambe, waar de single-origin koffiebonen biologisch worden verbouwd in de schaduw van de guaveboom. Koffiebonen worden met de hand geplukt door geschoolde arbeiders, in de zon gedroogd en gewassen in bronwater om de zuiverheid van de koffie te behouden.

Een schenking benadrukt deze zuiverheid nog meer boven een brouwsel, dat de zuivere smaken benadrukt. Medium gebrande koffie levert een uitgebalanceerd, glad kopje op met subtiele aardbeienzoetheid.

Lees hier meer over lifeboost.

Hoewel lichte en medium braadstukken favoriet zijn bij pour-over brouwsels, is er geen reden dat een high-end donker gebraad niet dezelfde complexiteit van smaak kan vertonen. Het is belangrijk om een goed geroosterde batch te vinden. Een pour-over kan gemakkelijk de bittere en verbrande smaken in producten van lage kwaliteit naar voren brengen. En als het gaat om expertise op het gebied van dark roast, staat Koa Coffee bovenaan onze lijst.

Hun Grande Domaine toont het beste dat Kona te bieden heeft. Deze heerlijke melange is een combinatie van gewone Kona-koffie en Peaberry Kona. Peaberry Kona is de zeldzaamste en meest waardevolle soort. Het is afkomstig van eeuwenoude bomen. Het kreeg bekendheid door te worden geselecteerd als winnaar van de Kona Coffee Cupping-wedstrijd vanwege uitstekende kwaliteit en balans.

Wenen gebraden is donker genoeg om te genieten van de rijke smaak en het aroma dat alleen uit het Mauna Loa-gebied van de Kona-koffiegordel komt. Deze koffie is zacht en gemakkelijk te drinken, met een minimale bitterheid. Het weerspiegelt de Hawaiiaanse kenmerken. Bloemige tonen vind je in de geroosterde kokosnoot, passievrucht en melkchocolade.

Volcanica-koffie begon toen de oprichters merkten dat al hun favoriete koffies een gemeenschappelijk kenmerk hadden: ze kwamen allemaal uit vulkanische gebieden. De combinatie van grote hoogte en vruchtbare vulkanische bodems zorgt voor ideale groeiomstandigheden voor arabicabonen, en het succes van Volcanica Coffee getuigt hiervan.

Hun Ethiopische Sidamo medium roast komt uit het zuiden van Ethiopië. Ethiopische dorpelingen maken het op kleine percelen terwijl ze nog steeds de originele Ethiopische koffievariëteiten verbouwen.

Ethiopische Sidamo is een zeer smaakvol brouwsel dat stereotypen van één enkele oorsprong tart. Het heeft een medium body met complexe zuren en een geweldige smaak. Verwacht bessen en rode wijn in de beker, ondersteund door heldere citroen- en kandijzoetheid. Rijke chocolade is de dominante smaak, zonder een vleugje bitterheid. Contrasterende tonen van citrus, rietzoetheid en delicaat fruit balanceren de dominante chocoladesmaak.

Peets’ Colombia Luminosa was een van de eerste kenmerkende melanges met een lichte branding. Luminosa betekent stralend of helder in Colombia, en dat is ongetwijfeld het bepalende kenmerk van deze pittige melange.

Peets mengt niet veel bonen om een consistente smaak te krijgen. In plaats daarvan gebruiken ze slechts twee oorsprongen. Elk is zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteiten van de ander te benadrukken. Ze beschrijven deze strategie als het versterken van een single-origin meer dan het mengen.

Voor de Colombia Luminosa combineren ze hooggelegen bonen uit de Huila-regio van de Colombiaanse bergen met bonen uit Ethiopië, het thuisland van de koffie. De eerste draagt bij aan een zachte, zoete smaak, terwijl de laatste bekend staat om hun fruitige, bloemige tonen. Het is een goed gemaakte melange met heldere zuren en romige smaken. Het bier heeft een milde body. Het levert een uitgesproken zoetheid met tonen van appel, kers en een vleugje cacao.

Augies House Blend verandert regelmatig om elk seizoen alleen de meest verse koffie te leveren die is geplukt van de beste gewassen. Maar aangezien de mede-eigenaar van Augies in 2016 het US Cup Tasters Championship won, kun je erop vertrouwen dat het altijd heerlijk is.

Augies-eigenaren staan bekend om hun toewijding om de relaties met boeren op de eerste plaats te zetten en reizen vaak naar koffieteeltregio’s, waar ze boeren ontmoeten en een premie betalen voor hun groene koffie. Dit voor beide partijen voordelige systeem zorgt voor een gezond inkomen voor koffieboeren en garandeert dat drinkers van Augies-koffie bonen van topkwaliteit krijgen.

Momenteel bestaat de House Blend uit een mix van twee Colombiaanse bonen, de Casturra en Castillo variëteiten, beide afkomstig uit de Giraldo-regio. De bonen worden nat verwerkt voordat ze licht worden geroosterd om ervoor te zorgen dat de heldere smaken op de voorgrond blijven. Dit resulteert in een combinatie van zoete chocolade en de licht zure groene druiven. Een pour-over is een geweldige manier om beide smaken te proeven.

Stumptown is een in Portland gevestigde koffiebranderij die in de twee decennia sinds de oprichting tot de meest succesvolle ter wereld behoort. Hun toewijding om goede koffie te kopen, correct te branden en zo vers mogelijk te distribueren, heeft hen wereldwijd vergaard. Ze gebruiken innovatieve verpakkingen die bonen 90 dagen schoon houden. Elke zak is ook gestempeld met de braaddatum.

De Founders Blend wordt omschreven als de koffie die je zou vinden in je droomdiner. Het is een eenvoudige, nostalgische koffie, maar verheven tot een bekroonde koffiebrander. Dit is niet een enkele esoterische oorsprong om uit te halen als je je flitsend voelt. Het is een alledaagse drinker, met een zonnige mix van Midden-Amerikaanse arabicabonen. Verwacht een chocoladeachtige smaak versterkt met tonen van praliné en rozijnen.

Stumptown heeft onlangs een B Corporation-certificaat ontvangen. Deze prijs is niet alleen voor koffiebonen. Het erkent bedrijven die doel en winst in evenwicht houden. Het creëert een wereldwijd netwerk van vooruitstrevende, sociaal bewuste bedrijven.

Blue Bottle Coffee staat bekend om zijn unieke wetenschap van pieksmaak. Ze leerden dat verschillende bonen en brandingsniveaus beter zijn op verschillende dagen na het branden, en ze gebruiken deze kennis om abonnementsboxen aan te bieden die op het juiste moment bij je op de stoep staan.

Abonnementen zijn vaak de beste manier om een bepaalde koffiestijl te proberen. U kunt niet alleen een scala aan koffiesoorten en brandingsniveaus ervaren die zijn samengesteld door koffie-experts, maar u kunt er zeker van zijn dat u ook bonen krijgt die op hun seizoenspiek zijn.

Alle Blue Bottle-koffie is afkomstig van duurzame koffieboerderijen. Elke blend in kleine batches wordt ook door het team geroosterd. Deze melanges zijn niet uw typische supermarktvariëteiten. Je kunt een zorgvuldig geselecteerde mix van origine verwachten die de smaken van elkaar benadrukt en tot in de perfectie geroosterd wordt.

Passengers German Cordoba is een van onze favoriete light roasts van dit jaar, en we zijn niet de enige. Deze bonen behaalden de 1e plaats tijdens de inaugurele Copa Suacea, een cupping-wedstrijd waarin enkele van de beste bonen van Colombia in de kijker worden gezet.

German Cordoba is een single-origin koffie die bestaat uit 100% arabicabonen van de Tabi-variëteit, geteeld in de Suaza-regio van Colombia op grote hoogten tussen 5.700 en 5.274,3 m.

Dit bekroonde brouwsel is zachtaardig maar biedt een verrassende complexiteit die voortkomt uit zijn contrasterende zoetzure smaken. Je kunt verwachten dat je rijke toffee en gekookte bessen proeft, in evenwicht gehouden door Meyer-citroen, terwijl je geniet van aroma’s van delicate bloemen, brosse amandel en groene appel. Dit is een schone kop, met zachte smaken en een lichte body die onberispelijk wordt weergegeven door een pour-over brouwsel.

Het Vonnis

Giet-over brouwen is niet een enkele methode die het beste is. Dit is goed nieuws, want u kunt de koffie kiezen die het beste bij uw smaak past. Giet-over brouwen wordt steeds populairder vanwege de complexe, subtiele of contrasterende smaken.

Een geweldige plek om te beginnen is met de kenmerkende medium branding van Lifeboost Coffees. Deze single-origin biologische koffieboon is zacht en gemakkelijk te drinken. Het heeft heldere smaken van chocolade, noten en rijpe aardbeien die in de smaak zullen vallen.

FAQ

Zit Er Meer Cafeïne In Schenkkoffie?

Opschenkkoffie bevat niet per se meer cafeïne. De belangrijkste factoren die het cafeïnegehalte van uw brouwsel bepalen, zijn de hoeveelheid koffie die u gebruikt en de soort koffiebonen.

Is Pour-over Koffie Gezonder?

Opschenkkoffie is niet gezonder dan welke andere manier van koffiezetten dan ook. Gefilterde koffie verwijdert, in tegenstelling tot French Press, niet zoveel koffieoliën uit het kopje. Dit kan gunstig zijn voor mensen met een hoog cholesterolgehalte.

Welke Maling Is Het Beste Voor Overgieten?

Een medium-fijne maling is het beste voor pour-over koffie. Het is fijner dan zand, maar grover dan espresso. Het kan een beetje experimenteren vergen om je gemalen koffie precies goed te krijgen.

Wat Betekenen Koffiecertificaten?

Een koffiecertificering is een certificaat dat certificeert dat de teelt-, verwerkings- en/of handelsmethoden van de koffieboon door een derde partij zijn geïnspecteerd en een milieu- of sociaaleconomische onderscheiding hebben gekregen.

Hieronder volgen enkele standaardcertificeringen voor Amerikaanse koffiesoorten: biologisch, fairtrade en koosjer.