Best Light Roast Coffee - Onze Favoriete Keuzes Bijgewerkt Voor 2021

Lichtgebrande koffiebonen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In plaats van zich te verschuilen achter de donkere en geroosterde smaken en aroma’s van het branden, laten lichte brandingen de natuurlijke kenmerken van de bonen doorschemeren; geen wonder dat de consumenten een smaak ontwikkelen voor hun heldere zuurgraad en milde body.

Als je op zoek bent naar geweldige bonen die deze kenmerken laten zien, lees dan verder voor onze top negen keuzes voor de beste lichtgebrande koffie van dit jaar.

Opmerking: deze gids is alleen gericht op licht gebrande koffie. Lees hier onze gids voor de beste koffiebonen voor andere geweldige koffiebonen.

Beste keuze

Lifeboost Light Roast

Lifeboost-koffie is een voedingsdeskundige die het heeft opgericht. Ze bieden de beste kwaliteit koffie. Ze zijn toegewijd aan het inkopen van kwaliteitsbonen, die in de schaduw worden verbouwd in de bergen van Nicaragua. De biologische light branding heeft een evenwichtige smaak met tonen van vanille en karamel.

Dit Zijn De 9 Beste Light Roast Coffee-merken Voor 2021

Dit Zijn De 9 Beste Light Roast Coffeemerken Voor 2021

Ten eerste, wat maakt koffie licht gebrand? Gemakkelijk. De lengte is de sleutel tot het braadproces. Licht gebrande koffiebonen worden korter gebrand. Maar wat maakt lichtgebrande koffiebonen zo geschikt voor het maken van echt goede koffie?

Licht gebrande koffie wordt steeds populairder omdat ze de smaken van koffie kunnen laten zien . Er zijn zoveel opties op de markt.

Lifeboost Coffee is opgericht door voedingsdeskundige Dr. Charles Livingston om heerlijke koffie te leveren met een voedingsboost. Livingston heeft dit mogelijk gemaakt door koffie van de hoogste kwaliteit in te kopen. Slechts 0,5% van de koffiebonen wordt in andere landen verbouwd.

Deze biologische light roast bestaat uit hoogwaardige arabica koffiebonen uit de bergen van Nicaragua. Ze worden biologisch geteeld in de schaduw van een guaveboom op een kleine plantage op 5.213,4 m hoogte op de hellingen van de Kilambe.

De bonen worden met de hand geplukt, in de zon gedroogd en gewassen in bronwater om de zuiverheid van de koffie tijdens het hele proces te behouden. Ze zijn daarom door een derde partij gecertificeerd en vrij van mycotoxinen, dit kunnen schadelijke gifstoffen zijn die in kleine hoeveelheden worden aangetroffen in koffiebonen, en met name bonen van lagere kwaliteit.

Het resultaat is een heldere koffie met een medium body met een laag zuurgehalte voor een lichte branding, waardoor het buitengewoon soepel en gemakkelijk te drinken is.

Het dominante smaakprofiel is nootachtig , met ondertonen van karamelzoetheid. Levendige aroma’s van vanille en hazelnoot vergezellen dergelijke kenmerken. Het is zo goed dat we het niet anders kunnen dan het ons beste light roast merk te noemen.

In een van onze videoreviews hebben we ook Lifeboost-koffie besproken. Bekijk het hier:

Coffee Bros. is opgericht door twee broers en wordt nog steeds gerund als een eenmanszaak. Ze streven ernaar om premium koffie te branden zonder compromissen en om telers te ondersteunen op een duurzame manier. En tot nu toe trekken ze het voor zich uit!

Deze koffie is een uitzonderlijk voorbeeld van een lichte branding, met zoete en delicate smaken van honing, citrus en bloemen. Het lichaam is licht en zijdeachtig. Het is een mix van slechts twee oorsprongen, Keffa, Ethiopië en Nario, Colombia, elk gekozen om de andere te versterken. Deze koffie is geen sterke kop van smaak. Het is een milde, soepele koffie die in je dag kan worden verwerkt.

Een premium Ethiopische koffieboon heeft meestal een hoge prijs. Toch is de Ethiopische Sidamo Guji-koffie van Fresh Roasted Coffee de zeldzame uitzondering, waardoor het dit jaar onze keuze is voor de voordeligste lichtgebrande koffie met hele bonen.

De telers kiezen hun bonen zorgvuldig en duurzaam, rekening houdend met herkomst, smaakprofiel en kwaliteit. De bonen worden vervolgens geroosterd in een Loring Smart Roaster die een hogere brandprecisie kan bereiken en de CO2-uitstoot tot 80% kan verminderen.

Guji ligt in de koffieregio Oromia in Zuid-Ethiopië. Het is de thuisbasis van enkele van de beste kwaliteit koffie in het land. Het heeft een droog klimaat en zure grond waarop koffiebonen groeien die bekend staan om hun opmerkelijke fruitige smaken.

Sidamo Guji-koffie wordt gedomineerd door fruitige en wijnachtige smaaktonen , met kersen en aardbeien , en het gebruik van natuurlijke verwerking versterkt dit nog verder. Je kunt een medium-bodied koffie verwachten met heldere zuren en een geweldige aardse afdronk.

Peets Coffee werd meer dan 50 jaar geleden opgericht in de Baai van San Francisco. Het staat bekend om zijn onderscheidende melanges. Ze hebben hun tientallen jaren ervaring goed gebruikt bij het maken van perfect uitgebalanceerde smaken die zijn ontworpen om elk gebraad te laten zien.

Hun Cost Rica Aurora-melange vermindert de helderheid die inherent is aan licht gebraad niet.

De eerste stap bij het maken van een melange is het inkopen van kwaliteit en Peets werkt rechtstreeks samen met boeren om ervoor te zorgen dat ze de beste speciale koffiebonen krijgen. Ze hebben zelfs pionierswerk verricht met een Farmer Assistance-programma, dat boeren helpt die het potentieel hebben om speciale koffie te verbouwen, maar niet over de benodigde technieken beschikken.

Dit vergroot zowel het aanbod van Peets aan hoogwaardige bonen als economische hulp in de koffieregio’s.

Deze melange bevat de beste kwaliteit. Strikt harde Costa Ricaanse bonen van fancy kwaliteit. Ze zijn afkomstig uit de bergen van Tarrazu en Naranjo. Ze hebben een vleugje zoete, schone citrus die doet denken aan een citroenreep.

De smaak is met de toevoeging van Keniaanse bonen, die de diepe, zijdeachtige smaken van melasse , bruine suiker en zwarte bessen leveren waar de regio bekend om staat.

Kujus single-serve, pour-over koffiepakketten zijn een uniek product met hoogwaardige koffie. Deze single-serve pakketten zijn gemaakt van milieuvriendelijke, composteerbare en recyclebare materialen. Ze kunnen worden gebruikt als kleine overgietfilters die zijn voorgevuld met een afgemeten hoeveelheid gemalen koffiebonen.

Het enige wat je hoeft te doen is water toevoegen. Het is net zo eenvoudig als oploskoffie, maar met dezelfde kwaliteit als een geweldige overgiet.

Lichtgebrande koffie van Kujus-specialiteit is gemaakt van 100% Arabicica-bonen uit Midden- en Zuid-Amerika. Het is ook bekend als Angels Landing. De bonen zijn een melange die afkomstig is van over de hele wereld, maar voornamelijk van een teler in Thailand die voormalige slachtoffers van mensenhandel in dienst heeft om hun leven weer op te pakken.

De dominante smaaktonen zijn bloemig , nootachtig en citrus , en dit gebraad heeft een medium body met lichte zuren. Elk pakket is nitro-gespoeld om alle zuurstof te verwijderen en de licht gebrande gemalen koffiebonen zo vers mogelijk te houden.

De ultramoderne faciliteit van Kujus werkt op 100% windenergie en ze zijn lid van 1% voor PlanetPlanet en doneren 1% van al hun verkopen aan de National Park Foundation. Kuju-koffie is een gemaksproduct voor eenmalig gebruik waar je je goed bij voelt.

Dune Coffee Roasters, een kleine koffiebrander uit Santa Barbara, staat bekend om hun uitstekende koffie. Zozeer zelfs dat een van hun medewerkers derde werd in het Barista Championship in de Verenigde Staten.

De Zip Zinger is hun kenmerkende lichtgebrande ontbijtmelange, die ze seizoensgebonden aanpassen om ervoor te zorgen dat deze alleen de meest verse bevat. Deze huidige mix van licht gebrande gemalen koffie bestaat uit Braziliaanse, Ethiopische en Colombiaanse bonen. De melange is gemaakt met zowel natuurlijke als gewassen bonen. Het heeft een perfecte balans tussen heldere zuren en rijke, donkere ondertonen. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor koffieliefhebbers die nieuwe dingen willen proberen.

Met dominante smaaktonen van steenfruit, karamel en chocolade, is dit de zeldzame lichte branding die op zichzelf schittert en even heerlijk is met de toevoeging van melk of room.

Je zou het zelfs kunnen waarderen als een ongewone en smakelijke espresso, met de bekende chocoladetonen versterkt door de heldere zuurgraad en zachte zoetheid.

Een eersteklas cafeïnevrije koffie kan een uitdaging zijn om te vinden, omdat niet veel branders bereid zijn om het volle gewicht van hun expertise achter een product met zo’n kleine fanbase te zetten. Het is zeldzaam om licht geroosterde cafeïnevrij van hoge kwaliteit te vinden.

Gelukkig voor decaf-fans is Tandem Roastery uit Portland, Maine, klaar voor de taak. De Sun Lamp-melange van Tandem Roastery is niet alleen geweldige cafeïnevrij, het is ook goede koffie. Het is bijna als een zonnelamp, maar het is net zo bevredigend als goede koffie.

Het werd cafeïnevrij gemaakt door het suikerriet EA (ethylacetaat) cafeïnevrij proces. Dit proces wordt ook wel natuurlijke cafeïnevrijmaking genoemd . Deze methode is economisch zeer zinvol in regio’s zoals Colombia, waar suikerriet overvloedig aanwezig is en overmatige hitte of druk vermijdt, die de celstructuur van sperziebonen radicaal kan verstoren.

Gemaakt van nat verwerkte Colombiaanse koffiebonen, het schittert met smaken van bessen en zoete vanille en heeft hints van marshmallow, graham cracker en groene druif. Het resultaat is een heldere en opwindende koffie-ervaring die je opfleurt, zelfs zonder de cafeïne.

Na jaren van testen en onderzoek was de Colombia Luminosa Ontbijtmix Peets’ eerste kenmerkende light roast blend. Geroosterd in kleine batches, is het resultaat een zorgvuldig samengestelde combinatie die de beste eigenschappen van licht gebrande bonen perfect benadrukt: de heldere zuurgraad, zachte smaken en milde body.

Luminosa in Colombia betekent glanzend of helder, en dit is het bepalende kenmerk van deze pittige melange.

De basis zijn bonen op grote hoogte die worden geteeld in de Huila-regio, de bergen van Colombia. Bonen uit deze regio worden geteeld op een hoogte van meer dan 4.152,4 m en staan bekend om hun zachte, zoete karakter . Bovendien balanceren ze de smaak met bonen uit Ethiopië, het thuisland van koffie. Ethiopische bonen staan bekend om hun fruitige en bloemige karakter.

Deze licht gebrande koffie met hele bonen is geweldig om over te schenken, maar wij geven de voorkeur aan koud. Het is een lang weekproces dat subtiele smaken van de dubbele oorsprong naar voren brengt. De milde body voorkomt dat het te rijk en verfrissend wordt. Het is absoluut een geweldige keuze voor koffie in de ochtend.

Met zijn 100% Arabica-bonen kun je een uitgesproken zoetheid verwachten met hints van appel , kers en een vleugje cacao in je kopje koffie.

Verve, een branderij in Californië, zet zich in om alleen de beste koffiespecialiteiten van over de hele wereld in te kopen en deze optimaal te branden.

De Kenya Karimikui komt uit de Kirinyaga-regio van Kenia, gelegen op meer dan 6,0 m hoogte op de zuidelijke hellingen van Mount Kenya. Karimikui koopt koffiebonen van meer dan 1.000 kleine boerderijen in het gebied, allemaal leden van Rungeto Farmers Cooperative Society.

Deze vereniging is een opmerkelijk succesverhaal voor de regio. De Karimikui-fabriek staat nu bekend om het produceren van enkele van de beste koffiebonen ter wereld.

De hele bonen worden nat verwerkt in Kenia en Verve selecteert alleen de grootste AA-bonen. Deze bonen worden in kleine hoeveelheden geroosterd tot een perfect licht gebrande koffie in Californië. Het resultaat is een dynamisch en compact brouwsel dat verrassend vol is voor licht gebrande bonen.

De smaak heeft een zoetheid die doet denken aan worteltaart en brengt de zure tonen van limoen en guave in evenwicht .

Hoe Vind Je De Beste Lichtgebrande Koffie?

Bij het kiezen van de beste lichtgebrande koffie zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Wat maakt een merk lichtgebrande koffie het beste? Nou, het antwoord is dat het ervan afhangt. Bent u op zoek naar bonen uit één regio of een mix? Robusta of Arabica koffiebonen? Liever 100% Arabica bonen? Wat is het belang van een fairtrade- of biologische certificering? Onze kopersgids helpt je door alles heen te navigeren.

Een vergelijking tussen gebrande soorten: licht gebrande versus donker gebrande koffie

Bonen Oorsprong

Het herkomstgebied speelt een belangrijke rol voor de kwaliteit en smaken van koffiebonen. Het klimaat, de bodem, de groeiomstandigheden en de verwerkingsmethoden beïnvloeden de smaken in gelijke mate. Dit geldt met name voor licht gebrande koffie, die minder wordt aangetast dan donker gebrande koffie door het brandproces.

Elke stijl heeft zijn voor- en nadelen. In beide gevallen, als je de beschikking hebt over een goede molen, kies dan voor de hele boon in plaats van voorgemalen koffie. Dit zorgt ervoor dat je de bonen zo vers mogelijk consumeert.

Een geweldige lichtgebrande koffie is een uitstekende plek om te beginnen als je geïnteresseerd bent in de smaken van een specifieke regio.

In een blend gebruiken we verschillende bonen om de algehele smaak te verzachten, waardoor ze toegankelijker en consistenter worden. Koffiesoorten uit de ene regio zijn exotischer en unieker, omdat ze de smaak en het terroir van dat specifieke gebied benadrukken. Ze kunnen nog steeds een sterke zuurgraad of zure tonen hebben die misschien niet voor iedereen aantrekkelijk zijn.

smaak geeft de oorsprong weer en bezit kenmerken van dat specifieke gebied waar de specifieke koffie werd verbouwd.

Maar als u op zoek bent naar een licht geroosterde melange, worden ze vaak bestempeld als een ontbijtmelange .

Soort Bonen

Over de hele wereld worden twee soorten koffiebonen commercieel geteeld: Robusta en Arabica. Wanneer je lichtgebrande koffie koopt, wil je vrijwel zeker op zoek naar Arabica-bonen .

De Arabica-boon wordt al lang beschouwd als de beste kwaliteit koffie. Het wordt nu gebruikt in ongeveer driekwart van alle commercieel geteelde bonen. Ze worden gewaardeerd om hun hogere zuurgraad en zoetere, meer delicate smaak. Dit komt allemaal perfect tot zijn recht in lichtgebrande koffies.

Licht gebrande koffie behoudt meer smaken van de koffieboon en kan bloemen- en citrustonen benadrukken.

Robustabonen daarentegen hebben een meer korrelige, bittere smaak met een licht nootachtige afdronk. Omdat ze beter bestand zijn tegen ongedierte en weersschommelingen, en omdat ze lager kunnen groeien, blijven Robusta-bonen populair in oploskoffie. Ze zijn twee keer zo cafeïnerijk als Arabica’s, en sommige mensen zijn er om die reden dol op.

Arabica is de beste koffie die tegenwoordig verkrijgbaar is, vooral voor licht gebrande koffie. Bekijk onze lijst met beste koffiebonen voor een selectie van geweldige Arabica-bonen.

Dat gezegd hebbende, experimenteren sommige producenten met Robusta’s van hogere kwaliteit. Deze Robusta’s hebben genuanceerde smaken die bepaalde proevers aanspreken. Ze vormen een geweldige aanvulling op Arabica-Robusta-mixen. Robusta’s gemaakt van donker en rijk gebrand Robusta’s vullen de zure en fruitige Arabica aan.

Certificeringen

Het is maatschappelijk verantwoord winkelen voor de beste lichtgebrande koffie. Toch is dit voor licht gebrande koffie vooral belangrijk omdat ze de essentie van hun smaak halen uit de oorsprong van de koffiebonen in plaats van het brandproces. De manier waarop koffiebonen worden verbouwd, verzameld en gedistribueerd, is dus een bepalende factor voor hun kwaliteit en smaak.

Er zijn tegenwoordig veel certificeringen beschikbaar voor koffiebonen, waarbij verschillende landen en speciale belangengroepen hun eigen certificeringen aanbieden. Het kan dus moeilijk zijn voor de consument om de legitimiteit van elk te bepalen.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende certificeringen die beschikbaar zijn en wat ze betekenen:

Biologisch

In de VS krijgen koffies het label USDA-gecertificeerd biologisch als ze worden verbouwd op een manier die de biodiversiteit ondersteunt en de bodemgezondheid verbetert door alleen goedgekeurde stoffen en biologische landbouwmethoden te gebruiken. Deze koffie is goed voor het milieu en de gezondheid.

Eerlijke handel

Fair Trade, een andere Amerikaanse certificering, zorgt ervoor dat koffie wordt geproduceerd in overeenstemming met sociale, economische en milieunormen die goed zijn voor het milieu en de mens. Koffieboeren krijgen een eerlijke prijs, projecten voor gemeenschapsontwikkeling en gaan langdurige werkrelaties aan met kopers. Soortgelijke praktijken kunnen worden bestempeld als ethisch verantwoord of directe handel.

koosjer

Kosher is een term die wordt gebruikt om voedsel te beschrijven volgens de strikte voedingsnormen van de traditionele Joodse wet. Koffie voldoet natuurlijk aan de Kosher-normen, maar een Kosher-certificering zorgt ervoor dat u 100% koffie krijgt, zonder toevoegingen of verwerkingsmethoden die de Kosher-normen zouden kunnen schenden.

Regenwoud alliantie

De Rainforest Alliance certificeert koffie die rekening houdt met het behoud van de biodiversiteit en de ontwikkeling van de gemeenschap. Deze combinatie verbetert de ecologische en sociaal-economische omstandigheden van koffieteeltgebieden.

Vonnis

Het licht branden van koffiebonen is een geweldige manier om de ware smaken te proeven. Licht gebrande koffie is een geweldige keuze voor koffieliefhebbers, met hun heldere zuurgraad en traditionele fruit- en chocoladearoma’s.

Onze favoriet dit jaar is de kenmerkende light roast van Lifeboosts , bestaande uit hele bonen die in de schaduw van de bergen van Nicaragua zijn geteeld. Deze fel gearomatiseerde biologische koffie heeft tonen van hazelnoten, karamel en vanille die je zeker zullen bevallen.

U kunt leren hoe u koffiebonen brandt en wat de effecten van branden op de smaak zijn.

We hopen dat je geniet van deze echt goede koffie en ’s ochtends een lekkere cafeïnekick ervaart!

Veelgestelde Vragen

Wat Is Het Verschil Tussen Lichte En Blonde Koffie?

Blonde koffie is niet hetzelfde als light roast. Een blonde branding verwijst naar een lichtere branding dan de traditionele light branding. Helaas gebruiken sommige bedrijven deze term ten onrechte bij een lichte koffie.

Zijn Lichtgebrande Koffiesoorten Minder Bitter?

Ja, lichtgebrande koffie is meestal minder bitter dan donkergebrande koffie. Maar ook het type koffieboon en de bereidingswijze kunnen een rol spelen bij de waargenomen bitterheid en zuurgraad van je drank. Licht gebrande koffiebonen kunnen worden gebruikt voor cold brew, overgieten en espresso, maar ze zijn niet ideaal voor French Press of espresso. Als bitterheid een groot probleem is, waarom zou u dan geen gearomatiseerde koffiebonen overwegen?

Zijn Lichtgebrande Koffies Gezonder?

Nee, een licht gebrande koffie is niet per definitie gezonder dan een donker gebrande koffie. Terwijl sommige onderzoeken hebben beweerd dat licht gebrande koffie meer antioxidanten bevat dan donker gebrande koffie, hebben anderen aangetoond dat donker gebrande koffie beter is voor het verminderen van het lichaamsgewicht en het herstellen van de vitamine E- en glutathionconcentraties in de rode bloedcellen. In beide gevallen zijn de effecten klein, dus je kunt beter een kop koffie drinken met een heerlijke smaak, wat je mentale gezondheid een boost geeft.

Heeft Lichtgebrande Koffie Meer Cafeïne?

Hoewel het gebruikelijk is om te denken dat licht gebrande koffie meer cafeïne bevat dan donker gebrande koffie, is dit niet waar. Lichter gebrande bonen hebben een hogere dichtheid. Als je het volume meet in plaats van het gewicht, zet je meer koffie met een lichtere branding.