2021 . Herziening Van De Beste Zwembadpomp Met Variabele Snelheid Pentair & Hayward

Bespaar geld met staatskortingen (later meer)

Zwembadpompen met variabel toerental hebben veel voordelen waarover u in dit artikel meer leert. Iets waar u misschien niet aan gedacht heeft, is het feit dat u mogelijk in aanmerking komt voor een korting, afhankelijk van waar u woont, want wanneer u een zeer efficiënte zwembadpomp met variabele snelheid koopt, verbruikt u aanzienlijk minder energie waarvoor uw staat, stad of land u zou kunnen belonen . We moeten tenslotte ons energieverbruik verminderen en het kopen van een van de beste pompen die we in dit artikel hebben aanbevolen, komt mogelijk in aanmerking voor korting. U kunt de website van de fabrikant bezoeken om dit te verifiëren voordat u uw aankoop doet. We waren hier om u te helpen geld te besparen en intelligent te winkelen.

Hieronder vindt u de huidige best verkochte zwembadpompen met variabel toerental

Controleer op KORTINGEN

Zwembadpompen met variabele snelheid komen in de meeste staten in aanmerking voor kortingen. Ze besparen veel elektriciteit, waardoor er minder gebruik van het energienet nodig is en er minder broeikasgassen vrijkomen. Controleer dus de KORTING-pagina’s voordat u uw aankoop doet:

Pentair-kortingpagina – Hayward-kortingpagina

Inleiding | Beste Zwembadpomp Met Variabele Snelheid

Inleiding  Beste Zwembadpomp Met Variabele Snelheid

Ik ben altijd enthousiast over nieuwe technologie. Tegelijkertijd blijf ik liever realistisch en doe ik mijn onderzoek. Toen Pentair voor het eerst de zwembadpomp met variabele snelheid introduceerde, leek het er zeker op dat ze iets op het spoor waren. Hayward volgde snel en er zijn nu veel andere fabrikanten die ook op de bandwagon van de zwembadpomp met variabele snelheid zijn gesprongen. Pentair en Hayward blijven echter de marktleiders op dit gebied. In onze bespreking van de beste zwembadpompen met variabele snelheid zullen we kijken naar modellen die door deze bedrijven zijn gemaakt.

Na de beoordeling zal ik meer in detail treden over deze innovatieve technologie, het is zeker de moeite waard om naar te kijken en mijn eerste indruk is dat deze pompen elke cent waard zijn. Het is verbazingwekkend hoe energie kan worden bespaard. Zwembadpompen met variabele snelheid zijn zo populair geworden dat ik bij de basis zal beginnen.

Energiezuinige zwembadpomp met variabele snelheid

Als we beginnen met te kijken naar claims van fabrikanten tot 90% energiebesparing, lijkt het allemaal een beetje te mooi om waar te zijn. Ik wil dieper graven. Als ik de zin hoor, word ik sceptisch. Deze beweringen zijn misschien waar in een ideale wereld, maar ze zijn vaak minder overtuigend dan de werkelijkheid. Ik besloot wat onderzoek te doen en erachter te komen wat zwembadexperts te zeggen hadden. Wat zijn de prestaties van pompen met variabel toerental in het echte leven?

In de praktijk blijkt dat huiseigenaren een elektriciteitsbesparing van 50% tot 70% ervaren. Dus dit is niet ergens in de buurt van 90%. Hoewel het mogelijk is om maar liefst 90% te besparen, laten we de daadwerkelijke ervaring niet vergeten. Laten we eerlijk zijn, een zwembadpomp is nogal een beest om kilowatt aan elektriciteit door te komen, dus zelfs als je de onderkant van de besparingscurve haalt (ongeveer 50%), zul je veel besparen.

Met zwembadpompen met variabele snelheid kunt u de pomp instellen op het minimum dat vereist is voor uw zwembadfiltratiesysteem. Dit is meestal veel lager dan de volle snelheid waarmee traditionele zwembadpompen werken. We weten allemaal dat het gebruik van een timer om de zwembadpomp aan en uit te zetten geld bespaart. U loopt echter het risico de beste filtratie te verliezen. Zwembadpompen met variabele snelheid kunnen continu worden gebruikt zonder in te boeten aan filtratie.

Dit lijkt misschien absurd. Laten we zeggen dat u de pomp twee keer zo lang op de helft van het toerental laat draaien. Je zou denken dat dit alles in evenwicht zal brengen. Je zou kunnen denken dat de helft van het vermogen dat twee keer zo lang wordt gebruikt, de helft van de elektriciteit nodig heeft. Niet echt, de stroomverbruikcurve neemt sterk toe naarmate je het toerental verhoogt, het is niet lineair. Als het erop aankomt, halveert het halveren van uw toerental uw elektriciteitsverbruik met acht keer de hoeveelheid stroom die u op volle snelheid gebruikt. Zelfs als u uw pomp twee keer zo lang op halve snelheid laat draaien, is uw elektriciteitsverbruik slechts 25%. De verhoogde filtratietijd is ook een voordeel.

De energiebesparingen van de zwembadpomp met variabel toerental zijn niet onopgemerkt gebleven. Het Amerikaanse ministerie van Energie overweegt nieuwe wetgeving in te voeren die een limiet stelt aan het minimaal toegestane rendement van zwembadpompen. Het is de bedoeling om de komende jaren nieuwe wetten in werking te laten treden. Het zal dus waarschijnlijk onvermijdelijk worden, de wet gaat huiseigenaren dwingen om zwembadpompen te gebruiken die minder elektriciteit verbruiken en een zwembadpomp met variabele snelheid lijkt de beste manier om dit te doen.

Op basis van het lagere energieverbruik is een zwembadpomp met variabel toerental dus de beste keuze. Meer details over deze technologie volgen na de review. Laten we eerst eens kijken wat er beschikbaar is en hoe de verschillende zwembadpompen met variabele snelheid zich verhouden.

Hayward MaxFlo VS

Hayward SP2303VSP MaxFlo VS : Zwembadpomp met variabele snelheid van 230 volt

Draait in vier standen of wordt aan de muur bevestigd.

Kenmerken :

  • ENERGY STAR-gecertificeerd en voldoet aan de industrievoorschriften, waaronder titel 20 en APSP 15; in aanmerking komen voor lokale nutsvoorzieningen
  • Installeer in elke toepassing: in stand-alone modus, met Hayward-automatisering* (inclusief OmniLogic), of met concurrerende besturingssystemen (via relaisbesturing)
  • De TEFC-motor is een ventilatorgekoelde permanentmagneetmotor die volledig is omsloten en wordt gekoeld door een ventilator. Het biedt opmerkelijke energie-efficiëntie en betrouwbaarheid.
  • De digitale bedieningsinterface is volledig programmeerbaar en kan aan de muur worden gemonteerd of in vier standen worden gedraaid. Dit zorgt voor een gemakkelijkere toegang en weergave.

Overzicht

De zwembadpompen uit de VS-reeks van Hayward MaxFlo zijn een upgrade van de populaire MaxFlo-zwembadpompen. De letters VS die aan het modelnummer zijn toegevoegd, staan voor Variable Speed. Dit betekent dat ze compatibel zijn met elke bestaande Hayward MaxFlo-installatie. Het is een moeiteloze upgrade. Ze zijn ontworpen als de beste opties voor zwembadpompen met variabele snelheid voor kleine tot middelgrote ondergrondse zwembaden en spa’s. Deze pompen worden beschouwd als de instappompen met variabel toerental. Ze zijn echter zeer veelzijdig en hebben geavanceerde functies. Dit assortiment omvat een kleine zwembadpomp met variabele snelheid die op 115 V werkt en grotere modellen die op 230 V werken. Ik zal deze pompen afzonderlijk vergelijken en naar hun verschillen kijken. Hoewel er veel gemeenschappelijke kenmerken zijn in het hele MaxFlo VS-assortiment, moet u deze eerst eens bekijken.

Hayward SP23115VSP MaxFlo VS – 0,85 pk

Ontworpen om bestaande 115V single-speed pompen te vervangen.

Met een Energy Star-certificering zijn Hayward MaxFlo VS-pompen onafhankelijk geverifieerd als energiebesparende pompen en claimen ze een elektriciteitsbesparing tot 80%. U kunt dit cijfer misschien bereiken, maar zoals ik in de inleiding al zei, uw werkelijke energiebesparing zal waarschijnlijk niet zo goed zijn.

Alle Hayward MaxFlo VS-pompen kunnen worden gebruikt met elk bestaand besturingssysteem, direct of door middel van een relaissysteem. De 230V SP2303VSP kan ook gebruikt worden met het Hayward automatiseringssysteem. Elke pomp heeft een gebruikersinterface waarmee functies kunnen worden geprogrammeerd met behulp van een intuïtief touchpad. Het touchpad kan bij de pomp worden gebruikt of kan op een externe positie aan de muur worden gemonteerd voor gemakkelijker toegang. Het programmabedieningspaneel kan worden gedraaid, zodat u het kunt draaien naar uw positie ten opzichte van de pomp. De programmeerbare digitale interface bevat een 24-uurs klok en 8 aangepaste timerfuncties.

Afgezien van slimme elektronica en energiebesparende variabele snelheid, zijn er vrij weinig ontwerpkenmerken die de Hayward MaxFlo VS-pompreeks zeer duurzame en veelzijdige machines maken. De volledig gesloten ventilatorgekoelde (TEFC) motor van de motor heeft een uitstekend ontwerp dat de betrouwbaarheid bevordert. De zwembadpompen met variabel toerental worden geleverd met universele aansluitingen die kunnen worden gebruikt voor aansluiting op leidingen van 1 of 5 cm. Hierdoor zijn ze eenvoudig toe te voegen aan bestaande zwembadpompen. Hoewel de grotere 230V MaxFlo Vs-pompen misschien te krachtig zijn voor 1-pijps, is het 115V-model een veiligere gok als je kleinere pijpen gebruikt. Het verbeterde hydraulische ontwerp draagt ook bij aan de efficiëntie en ze zijn zelfaanzuigend met een zuighoogte tot 20 cm boven het waterniveau van uw zwembad. Het basisontwerp van deze zwembadpompen maakt ze zeer stil en bij lage toeren nauwelijks hoorbaar.

Laten we eens kijken wat ze gemeen hebben. Laten we nu de opties voor zwembadpompen met variabel toerental vergelijken.

  • Hayward SP2303VSP Dit is een 230V, enkelfasige, 1,65 PK variabele snelheid zwembadpomp met elektronisch geregelde snelheidsinstellingen van 600 RPM tot 3450 RPM en is compatibel met het Hayward Automation systeem. U kunt het gebruiken met andere automatiseringssystemen, maar hiervoor is waarschijnlijk een relaissysteem vereist. Of u kunt hem gebruiken als een standalone zwembadpomp. Dit apparaat is de nieuwste upgrade in het assortiment. Deze wijzigingen hebben meestal betrekking op de ingebouwde controller. Deze controller is geavanceerder en kan worden gebruikt met andere controllers. De verbeterde 1.5HP-versie is minder efficiënt dan het eerdere model. Hij heeft wel een iets grotere motor en de verminderde energie-efficiëntie lijkt het gevolg te zijn van ontwerpwijzigingen die de pomp duurzamer maken.
  • Hayward SP23115VSP Een van de weinige 115V zwembadpompen met variabel toerental met een vermogen van 0,85 pk. Variabel toerentalbereik 600 RPM tot 3450 RPM. Het kan worden gebruikt als een stand-alone zwembadpomp of worden aangesloten op een bestaand besturingssysteem. Deze pomp met variabele snelheid is zeer betaalbaar voor kleine zwembaden en spa’s.
  • Hayward SP2302VSP Een enkelfasige, 1.5 PK variabele snelheid zwembadpomp met 600 tot 3450 RPM. Alleen te gebruiken als standalone unit. Dit is de vorige generatie vóór de verbeterde SP2303VSP. De belangrijkste verschillen tussen de twee modellen zijn de programmeerbaarheid (die niet zo geavanceerd is) en de motorgrootte. Het verbeterde model heeft een vermogen van 1,65 pk.

Pentair 011018 IntelliFlo

Beste zwembadpomp met variabele snelheid.

Pomp beschermd door ingebouwde diagnose

Functies

  • ENERGY STAR-gecertificeerd: voldoet aan strikte criteria voor energie-efficiëntie die zijn vastgesteld door de US Environmental Protection Agency en het US Department of Energy
  • Energiebesparing tot 90%* ten opzichte van traditionele pompen
  • 8 programmeerbare snelheidsinstellingen en ingebouwde timer om ervoor te zorgen dat de pomp op optimale snelheid en duur draait
  • Ultra-efficiënt motorontwerp met permanente magneet vermindert geluid en trillingen voor meer efficiëntie en een langere levensduur van de pomp
  • Werking zo stil als 45 decibel, ongeveer 4 keer stiller dan traditionele pompen**
  • IntelliFlo is de stilste pomp ter wereld dankzij het gesloten ventilatorgekoelde ontwerp (TEFC) en de lage werksnelheid.
  • Compatibel met IntelliTouch- en SunTouch-zwembadcontrolesystemen, inclusief EasyTouch- en SunTouch-zwembadcontroles, voor het regelen van pomp, verwarming, verlichting, spa-jets en watertemperatuur.
  • Ingebouwde diagnose beschermt de pomp voor een langere levensduur

Overzicht

Als de eerste die zwembadpompen met variabele snelheid heeft ontwikkeld, heeft Pentair misschien een klein voordeel: ze werken al ongeveer tien jaar aan deze technologie. Hayward lijkt Pentair te hebben ingehaald in technische specificaties. Ze gebruiken zeer vergelijkbare technologie, vooral waar het ertoe doet. Deze motoren zijn beide elektromotoren met vaste magneet en daarom zijn ze zo efficiënt in energiebesparing.

Beide hebben variabele snelheidsregelingen die uw stroomverbruik verder kunnen verminderen. Beide zijn Energy Star-geclassificeerde zwembadpompen. Kortom, als het gaat om energie-efficiëntie en energiebesparing, zijn de Pentair en Hayward zwembadpompen met variabele snelheid ongeveer hetzelfde. Hayward claimt 80% energiebesparing, terwijl Pentair tot 90% besparing claimt. Ik denk echt niet dat de werkelijke besparingen anders zullen zijn. Ik heb al mijn mening gegeven over de claims van de fabrikant. Hayward is eigenlijk transparanter met hun spaarstatistieken.

Configuratiescherm | Pentair 011018 IntelliFlo

Hoewel de Pentair IntelliFlo-reeks zwembadpompen met variabele snelheid een aantal coole eigenschappen heeft, vooral als het gaat om de veelzijdigheid van het type bedieningselementen dat u met de zwembadpomp kunt gebruiken. De pomp heeft een geweldige controller (zeer vergelijkbaar met de Hayward), 8 programmeerinstellingen en een 24-uurs klok die als timer kan worden gebruikt.

Pentair IntelliFlo is een uitstekende keuze als u een elektronisch zwembadbeheersysteem zoals IntelliTouch of SunTouch gebruikt , of een van de vele andere timer-/verwarmingscontrolesystemen van verschillende fabrikanten. Een communicatiepoort maakt een 2-draads RS-485-verbinding met een externe controller mogelijk. Met de optionele ScreenLogic-interface kunt u uw zwembadautomatiseringssysteem bedienen via uw smartphone. Deze serie zwembadpompen met variabel toerental beschikt over de allerbeste moderne technologie.

In zijn 3 HP-formaat heeft de Pentair IntelliFlo 011018 de kracht om grotere zwembaden en spa’s in de grond aan te kunnen. Met dit extra vermogen heb je ook meer toekomstige opties, zoals het toevoegen van waterelementen aan je zwembad die mogelijk een krachtigere pomp nodig hebben. Hij is volledig ingesloten, door een ventilator gekoeld zoals de Hayward, wat hem het voordeel geeft van een grotere duurzaamheid. Het heeft ook geavanceerde diagnostiek die de pomp helpt beschermen. Pentair geeft je niet het toerentalbereik waarbinnen je de pompsnelheid kunt aanpassen. Het display van de controller vertelt u wat het doet.

Het geeft 750 RPM weer op een LCD-scherm. Het stroomverbruik is slechts 150W. Hoewel 750 RPM voor sommige zwembadfilters misschien te langzaam is, is het nog steeds een goede snelheid. Het maximale toerental van de pomp is 3450 RPM. Dit is ongeveer waar de meeste zwembadpompen op zouden draaien. De Pentair IntelliFlo zwembadpomp is een pomp met variabel toerental met een uiterst efficiënte motor. Het is van nature stiller dan andere zwembadpompen.

De 3 HP Pentair IntelliFlo levert al het vermogen dat je nodig hebt, zonder hoge elektriciteitsrekeningen.

Het is een van de meest geavanceerde zwembadpompen met variabele snelheid op de markt dankzij de geavanceerde regelingangen en de optionele smartphone-interface. De meest veelzijdige en geavanceerde zwembadpomp met variabele snelheid, programmeerbaar met externe controllers.

Pentair 342001 SuperFlo VS

Beste zwembadpomp met variabele snelheid

U kunt jaarlijks tot 80% besparen

Functies:

  • Enige pomp met variabel toerental op de markt met 115/208-230V en 50/60 Hz enkelfasige capaciteit. Nominaal bedrijfsspanningsbereik is 110V tot 230V
  • Ideaal voor standaardzwembaden die een pomp tot 1,5 pk nodig hebben
  • Drie bedrijfssnelheidsinstellingen plus opheffingsmogelijkheid
  • Hayward SuperPump is een directe en superieure vervanging.
  • Een Eco Select Brand-product: een van Pentairs groenste en meest efficiënte keuzes

Documenten (Pentair 342001 SuperFlo VS):

  • Download of bekijk de HANDLEIDING.
  • Bekijk of download de BROCHURE.
  • Bekijk of download de ONDERDELENLIJST.

Overzicht

De zeer geavanceerde en superkrachtige Pentair IntelliFlo 3 HP zwembadpomp met variabele snelheid is een duur artikel. Hoewel het het hoge prijskaartje zeker waard is, kunnen veel zwembadeigenaren worden afgeschrikt door zoveel te betalen, zelfs met de elektriciteitsbesparing. Dus als je op zoek bent naar een goedkopere upgrade en toch een zwembadpomp met variabele snelheid wilt die afkomstig is uit de Pentair-stal van vertrouwde producten, dan is de kleinere (en minder geavanceerde) Pentair 342001 SuperFlo VS een geweldig alternatief.

VIDEO | Pentair 342001 SuperFlo VS

SuperFlo VS pomp met variabele snelheid

Deze video is beschikbaar op YouTube

Deze Pentair-variant is lang niet zo krachtig als degene die we net hebben gezien met 1 HP, hij heeft de helft van het vermogen. Het is ook niet zo geavanceerd als het gaat om controlleropties. Een LCD-scherm geeft de relevante informatie weer, zoals RPM, wattage en stroomverbruik. De elektronische controller wordt geleverd met drie programma-instellingen. Deze serie heeft, net als alle Pentair zwembadpompmodellen met variabele snelheid, ook een 24-uurs programmeerbare timer die zeer gebruiksvriendelijk is. Er is geen ingang voor externe controllers en je krijgt ook geen smartphone-app. Het is niet duur, aangezien het een zwembadpomp met variabele snelheid is, vervaardigd door een van de beste merken in de industrie. Er komt duidelijk een compromis tussen de duurdere modellen en deze.

Deze unit is eenvoudig achteraf in te bouwen en kan worden gebruikt met een enkelfasige 115V of 230V voeding. Door het spanningsbereik van 110V-230V kan je met bestaande bedrading elk type zwembadpomp installeren. Bovendien detecteert de pomp automatisch de ingangsspanning en past zichzelf daarop aan. Er zijn geen gespecialiseerde, gecompliceerde procedures bij het aansluiten van de pomp op het elektrische circuit.

Configuratiescherm | Pentair 342001 SuperFlo VS

De Pentair SuperFlo zwembadpomp is erg stil en is zo duurzaam als je zou verwachten van een Pentair product. Net als de duurdere zwembadpompen met variabele snelheid, heeft deze ook een volledig gesloten ventilatorgekoelde motor, dus hij zal jarenlang goed presteren.

Niemand kan ooit verwachten dat een Pentair-pomp de goedkoopste is, dit is een eersteklas merk. De SuperFlo zwembadpomp met variabele snelheid van Pentair kost minder dan u zou verwachten. Het is niet zo geavanceerd als hun dure aanbod, maar dat is te verwachten. Deze zwembadpomp is van hoge kwaliteit en heeft een variabel toerental. Het bespaart u geld op elektriciteit voor de rest van zijn levensduur. Dit maakt het een logische keuze voor de zuinige huiseigenaar die behoefte heeft aan een zwembadpomp met een vermogen van 1 PK.

Hayward Super Pump VS

De beste zwembadpomp met variabele snelheid voor diegenen die waarde hechten aan een stille werking en energiezuinigheid.

Hayward SP2603VSP Super Pomp VS ( 1.65 pk / 230 volt)

Beschermend ingebouwd voor spanningsschommelingen en hoge temperaturen

Drie modellen:

  1. Hayward SP2603VSP Super Pump VS ( 1.65 pk / 230 volt) – handmatig
  2. Hayward SP26115VSP Super Pomp VS ( .85 pk / 115 volt)
  3. Hayward SP2602VSP Super Pomp VS ( 1,5 pk / 230 Volt)

Functies:

  • Permanente magneetmotor, ventilatorgekoeld en gesloten (TEFC), biedt maximale betrouwbaarheid en energie-efficiëntie.
  • Pompen met enkele snelheden zijn extreem stil
  • De volledig programmeerbare touchpad-bediening kan in vier verschillende standen worden gedraaid of aan de muur worden bevestigd voor een gemakkelijkere toegang
  • Universele compatibiliteit: werkt onafhankelijk met Hayward-automatisering* of met andere systemen (via relaisbesturing).
  • Verkrijgbaar in zowel 115V- als 230V-versies

VIDEO | Hayward Super Pump VS: Programmeren en probleemoplossing

Super Pump VS Pomp met variabele snelheid programmeren en oplossen van problemen

Bekijk deze video op YouTube

Overzicht

Veel mensen vragen naar de verschillen tussen de Hayward MaxFlo Super Pump en de Hayward MaxFlo. Ik begrijp waarom, ze zijn bijna identiek. Zowel de Super Pump als de MaxFlo gebruiken dezelfde elektromotoren. Dit zijn de Energy Star permanent magneet, variabele snelheid motoren met een optie voor een 115V 0,85 PK output of 230V 1,65HP output. Ze hebben ook identieke controllers. Dus ik ga hier niet te veel op ingaan, je kunt op de pagina naar boven scrollen om meer te lezen over de elektromotoren en controllers. Ik heb dit allemaal tot in detail besproken bij het beoordelen van de Hayward MaxFlo VS zwembadpompreeks. Laat me de cruciale vraag beantwoorden.

Wat is het verschil tussen de MaxFlo zwembadpompen en de Hayward Super Pump?

Ten eerste zul je merken dat de MaxFlo iets minder duur is dan de Super Pump VS. Al zou ik hier niet te veel belang aan hechten. Het gaat meer over hoe u uw zwembadpomp met variabele snelheid wilt gebruiken.

Deze twee pompen verschillen in het ontwerp van de pompkop. De MaxFlo VS-pomp is ontworpen voor een groter debiet. Met andere woorden, meer gallons per minuut (GPM). Je zou meteen denken dat de Hayward MaxFlo VS-pomp de beste optie is. Het heeft een betere waterstroom en dat betekent meer efficiëntie en verbeterde filtratie. Zo simpel is het niet. Naarmate uw hoofd groter wordt, ervaart de MaxFlow een grotere daling van de stroomsnelheid in vergelijking met de Super Pump. De MaxFlow zal niet goed presteren als u hoger dan normaal water opvoert. MaxFlo’s hoofdliftspecificaties zijn 20 cm en Super Pump 25 cm. Wat nog belangrijker is, is dat de Super Pump niet zoveel stroom verliest als de hoogte toeneemt.

De meeste zwembaden hebben geen groot hoogteverschil tussen de zwembadpomp, wateruitlaten en inlaten. Dus in de meeste gevallen zijn de Hayward MaxFlo-pompen de betere optie, ondanks hun hogere prijskaartje. Er zijn enkele situaties waarin de Super-pomp gunstig is. Dit is wanneer je het water naar een grotere hoogte moet tillen.

Bij een zwembad dat is gebouwd op een terrein met een steile helling, kan de pomp aanzienlijk hoger zijn dan de waterlijn van het zwembad. Als uw pomp zich meer dan 2-0,9 m boven het zwembadniveau bevindt, is de Super Pump de betere optie, deze zal niet zo’n grote daling van het debiet ervaren als de hoogte toeneemt. Je pomp zal ook het water naar de hoogte van je waterval moeten tillen. Dit kan soms 6 ft zijn. Als u een door zonne-energie verwarmd zwembad heeft, is de kans groot dat u zonnecollectoren op het dak van uw huis heeft. Dit betekent uiteraard dat uw pomp het water naar een veel grotere hoogte moet tillen dan een standaard circulatiepomp en dat 10 FT opvoercapaciteit met een lagere stroomreductie hier echt een groot verschil gaat maken.

Dus, om het eenvoudig uit te leggen, dit zijn beide enkele van de beste zwembadpompen met variabele snelheid met uitstekende motoren en controllers. De Hayward MaxFlo zwembadpomp met variabele snelheid is het beste als uw zwembad en pomp dicht bij elkaar in de buurt zijn. Als u van plan bent het water meer dan een paar voet op te tillen, om een van de hierboven genoemde redenen, zal de Super Pump u de beste resultaten geven.

Is Een Zwembadpomp Met Variabel Toerental De Beste Keuze Voor U?

Is een zwembadpomp met variabel toerental de beste keuze voor u

We zijn al gewend aan pompen met twee snelheden en deze hebben zich bewezen als energiebesparingen. Dus waarom overstappen op een pomp met variabel toerental? De elektromotor met permanente magneet is een belangrijk onderdeel. Elektromotoren hebben veel verbetering gezien naarmate de wereld zich bewuster wordt van energiebesparing. Onderzoek naar de meest efficiënte elektromotor is toegenomen door de toenemende populariteit van hybride en elektrische auto’s. In de zoektocht naar de beste elektromotor voor elektrische auto’s, is de elektromotor met permanente magneet gemaakt. Deze motoren kunnen worden gebruikt om zwembadpompen aan te drijven en hebben geleid tot enorme elektriciteitsbesparingen. Dit komt door het efficiënte ontwerp van de motor.

Programmeerbaarheid is een extra functie van de zwembadpomp met variabele snelheid. Hierdoor kunt u de snelheid aanpassen aan verschillende situaties.

Door een zwembadpomp voor langere tijd op het laagste toerental te laten draaien bespaart u elektriciteit, een lager toerental vermindert uw stroomverbruik drastisch. Dit is niet het enige voordeel van het verminderen van het elektriciteitsverbruik. Waterstroom werkt volgens hetzelfde principe als de aerodynamica van een auto, door de snelheid te verhogen, wordt deze minder aerodynamisch. Uw pomp draait op zijn maximale snelheid en dit veroorzaakt verhoogde wrijving tussen water en leidingwanden. Dit vermindert het rendement van uw pomp omdat de wrijving tussen het water en de leidingen toeneemt.

Bovendien vermindert snelstromend water de efficiëntie van uw filtersysteem. Wanneer water door elk type filter (zand-, DE- of patroonfilters) stroomt, worden de deeltjes in het filter verzameld door hun beweging te stoppen. Het filter zorgt voor weerstand en de vaste stof wordt opgevangen. Langzamer stromend water betekent dat de in het water zwevende deeltjes langzamer bewegen en daardoor veel gemakkelijker door het filter worden tegengehouden. Langzaam stromend water is bijzonder effectief bij het verwijderen van algen.

Dus voor de meeste tijd is langzamer stromend water het beste en verbruikt het de minste hoeveelheid elektriciteit. Maar er zijn momenten waarop u het vermogen van uw pomp wilt vergroten om de waterstroom te versnellen en de waterdruk te verhogen. Zwembadverwarmers werken het beste bij een bepaald debiet. Met zwembadpompen met variabele snelheid kunt u de zwembadpomp programmeren om de ideale GPM-snelheid te bieden voor het verwarmen van uw zwembad.

Elk type zwembadreinigingssysteem dat de zwembadpomp gebruikt om te werken, heeft de beste stroom en druk nodig. Dit omvat automatische zwembadreinigers aan de zuigzijde en de krachtzijde, evenals zwembadafschuimers. Nogmaals, het is mogelijk om het vermogen van uw zwembadpomp te optimaliseren om aan de behoeften van uw automatische zwembadreinigingssysteem te voldoen.

Met een zwembadpomp met variabele snelheid kunt u de snelheid aanpassen aan uw behoeften. Het kan worden geprogrammeerd om het toerental van de pomp automatisch of handmatig aan te passen. Na een zware storm wilt u bijvoorbeeld de snelheid van uw pomp verhogen om het extra vuil in het water snel te verwijderen. Uiteindelijk verhoogt een zwembadpomp met variabele snelheid de efficiëntie, terwijl u uw elektriciteitsrekening verlaagt en de filtratie verbetert.